Touch Bar op de iPad

Geen Touch Bar? Geen probleem! Gebruik je iPad als Touch Bar

Met deze tool kun je zelf de Touch Bar werkend krijgen op een iPad, zodat je de functies kunt ervaren. Plus: Microsoft bleek de Touch Bar al veel eerder te hebben uitgevonden.

Touch Bar op de iPad

Het duurt nog wel even totdat iedereen de Touch Bar in de Apple Stores of zelf thuis kan proberen. De Nederlandse ontwikkelaars Andreas Verhoeven and Robbert Klarenbeek wilden daar niet op wachten en maakten een Touch Bar die je op de iPad kunt gebruiken. De code is als open source beschikbaar voor iedereen op Github.

Onderstaande video laat zien hoe het werkt:

Met het tooltje kun je de Touch Bar zelf proberen via de USB-verbinding of op het scherm door de Fn-toets in te drukken.

Nu we het toch over de Touch Bar hebben: het blijkt dat Microsoft het idee 15 jaar geleden al eens voorstelde. Helemaal geen innovatie dus, want Microsoft’s Adaptive Keyboard baseerde zich ongeveer op dezelfde ideeën.

Onderstaande video dateert van 2010, maar de eerste ideeën lagen er al in 1999:

Microsoft Adaptive Keyboard

The concept is born. A keyboard could be made that displays the active action keys and hides the irrelevant keys for a given application, application mode, and application state.

Helaas gingen ze niet verder met het idee aan de slag. Microsoft’s versie had een veel groter touchscreen en ook de mogelijkheid om data in te voeren. Op de vraag waarom Microsoft het toetsenbord nooit heeft uitgebracht, antwoordde Steven Bathiche, onderzoeksdirecteur van Microsoft’s Applied Sciences-groep: “We bouwden toen geen computers. Toen we daarmee begonnen maakten we computers met touchscreen.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2016, 17:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, touch bar, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.