Eerste foto’s mogelijke iPhone 6-voorkant gelekt (update)

Op een foto is de mogelijke voorkant van de iPhone 6 te zien. De afbeelding lekte op Sina Weibo en toont een scherm groter dan 4,7-inch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6 voorkant gelekt foto teaserIn een foto op het Chinese sociale netwerk Sina Weibo is de mogelijke voorkant van de iPhone 6 te zien. De frontplaat is aanzienlijk groter dan die van de iPhone 5s, die ter vergelijking ernaast wordt vastgehouden. Hoewel het nog onduidelijk is hoe legitiem de beelden zijn, is dit voor het eerst dat we het mogelijke onderdeel in een gelekte foto voorbij zien komen. iPhon.fr ontdekte de foto en stelt dat de voorkant een scherm groter dan 4,7-inch zal bevatten.

Geruchten wijzen tot nu toe op een iPhone 6 in twee formaten: 4,7-inch en 5,5-inch. Het scherm in de foto is groter dan het scherm in de iPhone 5s, die een hoogte heeft van 10,7cm. Ter vergelijking: de Nexus 5, een smartphone met een 5-inch-scherm, heeft een scherm van 11 centimeter hoog. Deze maten zijn op basis van bevindingen van iPhon.fr. Uit de technische specificaties van beide smartphones kan ook een aardig verschil worden geconstateerd: de iPhone 5s is 12,4 centimeter hoog en de Nexus 5 is 13,8 centimeter hoog.

De mogelijke onderdelenfoto’s van de iPhone 6 lijken dan toch eindelijk langzaam naar buiten te lekken. Gisteren zagen we voor het eerst de mal waarmee de iPhone 6 vermoedelijk wordt gefabriceerd. Hoe betrouwbaar de foto’s zijn, zal pas in de komende periode blijken. Als er meer vergelijkbare foto’s via andere kanalen naar buiten komen, weten we dat het gaat om het ‘echte werk’. De foto’s die nu lekken, lijken echter wel veel betrouwbaarder dan de zeer vroeg verschenen beelden van de iPhone 6-achterkant. Apple nadert namelijk de productiestart voor de iPhone 6 in mei dit jaar, een moment waarop veel fabrieksmedewerkers onderdelen in handen krijgen. Tijdens deze periode lekken vaak onderdelen naar buiten.

iPhone 6 voorkant gelekt foto

De iPhone 6 zal volgens de laatste berichten in september dit jaar door Apple worden aangekondigd. Het zal dan in eerste instantie alleen gaan om het 4,7-inch-model. De iPhone 6 met 5,5-inch-scherm zou pas later in het jaar worden geïntroduceerd. Hoogstwaarschijnlijk bevat de iPhone 6 een A8-chip en de nodige andere verbeteringen.

Update: Nowhereelse heeft nieuwe foto’s gedeeld waarop mogelijk de accu van de iPhone 6 te zien is.

Batterij iPhone 6

Update 2: een tweede afbeelding van de iPhone 6-voorkant is verschenen. De afbeelding is van een wat lagere resolutie, maar laat de voorkant duidelijker zien.

iPhone 6 voorkant gelekte foto 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2014, 17:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.