‘iWatch krijgt twee schermformaten’

De iWatch krijgt een scherm in twee formaten, dat alleen door LG Display wordt geproduceerd. Dit stelt het Koreaanse Naver.

iWatch Martin HajekDe iWatch gebruikt flexibele schermen die alleen worden gefabriceerd door LG Display. Dit beweren niet nader genoemde bronnen tegenover het Koreaanse Naver. De nieuwe bewering is interessant voor iedereen die het productiecircuit van Apple op de voet volgt, maar vertelt ook meer over het ontwerp van de iWatch. Volgens de website zal LG Display namelijk twee iWatch-schermen produceren: één van 1,3-inch en een ander van 1,5-inch. Apple wil voor het einde van het jaar 9 miljoen iWatch-exemplaren produceren.

De bronnen van Naver lijken voornamelijk eerdere geruchten te benadrukken. In januari werd voor het eerst gezegd dat LG Display de productie van iWatch-schermen op zich zal nemen. Onlangs vertelde de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo bovendien dat de iWatch-schermen 1,3-inch tot 1,5-inch groot worden. De verschillende formaten hangen samen met berichten over mogelijke designerversies van de iWatch: een aantal speciale varianten van de iWatch zouden voor duizenden dollars over de toonbank gaan. Gisteren bleek dat lezers van iCulture hooguit 300 euro voor een iWatch willen betalen.

Het is hoe dan ook opmerkelijk dat de bronnen spreken over een exclusieve schermproductie bij LG Display. Bij de iPhone verdeelt Apple vaak de productie van onderdelen bij meerdere fabrikanten, om mogelijke tekorten bij een storing te voorkomen. Daarnaast werd TPK in februari aangewezen als mogelijke medefabrikant voor het iWatch-scherm. Geheel onwaarschijnlijk is een exclusieve productie bij LG echter niet: de iWatch is een nieuw product en hoeft daarom nog niet met de hoeveelheden van een iPhone worden gefabriceerd. Door slechts één fabriek te gebruiken verkleint Apple ook de kans op gelekte onderdelenfoto’s.

De iWatch is nog niet door Apple aangekondigd, maar het geruchtencircuit is er inmiddels van overtuigd dat het horloge wordt aangekondigd. Volgens de laatste berichten staat de iWatch gepland voor september dit jaar. De iWatch heeft de nodige gezondheidstrackers zoals een hartslagmeter, om zo je gezondheid in de iOS 8-app Healthbook vast te kunnen leggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2014, 10:37
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.