8GB iPhone 5c nu in Nederland te koop

De 8GB iPhone 5c is vanaf 15 april in Nederland te koop. Het goedkopere model van de iPhone 5c is bij de Phone House te koop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5c groenDe 8GB iPhone 5c is vanaf vandaag ook in Nederland te koop, onder andere via operator KPN. Ook de Phone House is begonnen met de verkoop van het goedkopere toestel, dat sinds half maart al in Europese landen werd verkocht via een aantal Europese providers. Navraag door iCulture maakte duidelijk dat Nederlandse providers destijds nog niet van plan waren om de 8GB iPhone 5 gaan aanbieden. Tot nu toe was de iPhone 5c alleen met 16GB of 32GB verkrijgbaar.


Zie ook: 8GB iPhone 5c kopen: een overzicht van alle prijzen met en zonder abonnement. Of lees ons iPhone 5c review.

De 8GB iPhone 5c kan nu ook worden besteld in de online Apple Store.

Phone House verkoopt de 8GB iPhone 5c voor €486 maar heeft deze nog niet in de online winkel gezet. Wel kun je het toestel via de fysieke winkels van de Phone House kopen. Een week geleden kondigde de Phone House aan dat ze een exclusieve samenwerking met Apple hebben gesloten. Daardoor kunnen ze als enige winkelketen in Nederland de toestellen rechtstreeks bij Apple inkopen. Daarmee zou de Phone House de nieuwste iPhones eerder in de schappen kunnen hebben dan andere winkelketens. Waarschijnlijk is de verkoop van de 8GB iPhone 5c de eerste concrete actie waaruit de samenwerking blijkt. Apple heeft zelf overigens geen reactie gegeven op de samenwerkingsplannen. Eric-Jan Doorenbosch, uitvoerend directeur van Phone House Nederland noemde het een “ideale combinatie voor de twee sterke merken”. De verkoop van Apple-producten in de Phone House-vestigingen zal volgens Doorenbosch de drempel verlagen om iPhones en andere Apple-producten te kopen. Het assortiment aan Apple-producten zal dan ook flink worden uitgebreid.

Het aanbod ziet er dan als volgt uit:

Bij KPN kun je de 8GB iPhone 5c gratis krijgen bij een abonnement met 2GB data, waarvoor je €42,50 per maand betaalt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 april 2014 om 17:11
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.