Reacties voor: Tetris niet meer: EA verwijdert games, maar de opvolger staat al klaar

Electronic Arts haalt het populaire puzzelspelletje Tetris uit de App Store. Deze zijn vanaf april 2020 niet meer speelbaar. Maar niet getreurd, want de opvolger staat al klaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Lang leve de digitale download revolutie, waar je betaalde APP niet van jou is (zoals je zou denken), en deze zonder pardon onbruikbaar wordt.

    Er zijn ook een aantal keer problemen geweest met iTunes ( gelukkig heel weinig), waar films en series, die zonder pardon verdwenen, ook door rechten geëmmer :/

  2. Gewoon naar speelgoedwinkel rennen om een cheap ‘handheld’ te halen (30in1 dingetje of zoiets) en daar staat Tetris wellicht op. Monocolor. Werkt prettiger dan met iPhone.

  3. Jammer. Daar heb ik destijds nog € 0,79 voor betaald. M’n geld maar terug vragen dan 😉

  4. Dit vindt ik dus weer een belachelijk iets, dat een simpel single player spelletje van een server afhankelijk is en vervolgens niet meer werkt zodra er iemand beslist dat het wel mooi is geweest.

    Ik snap dat de ondersteuning op een gegeven moment komt te vervallen en dat multiplayer functies op een gegeven moment dan niet meer werken valt ook nog te begrijpen. Maar dat je een single player spel ook niet meer mag spelen, vindt ik wel erg ver gaan.

    Wat wordt het volgende: dat ik mijn 20 jaar geleden gekochte spellen op CD of DVD moet gaan inleveren omdat iemand bepaalt dat het niet meer gespeeld mag worden??

  5. Eigenlijk is het belachelijk dat je betaald voor een app en dat een uitgever gewoon willekeurig kan besluiten het spel onspeelbaar te maken.
    Alsof je een bordspel koopt en op enig moment iemand bij je inbreekt om het spel terug te halen zodat je het niet meer kan spelen.
    Pas ook een keer gehad met een hele bundel spellen. Flink geld betaald voor de bundel en *klik* in een keer alles onbespeelbaar.
    Uit de App Store halen? Prima. Maar onbruikbaar maken bij mensen die het gekocht hebben vind ik echt belachelijk.

  6. @Edwin: Man man man, €0,79 waar gaat het over. Hier heb je jaren lang met plezier voor kunnen spelen Een potje flipperen kost al een euro en is naar een paar minuten voorbij

  7. Hebben consumenten geen rechten hierin? hoe vaak zal dit nog moeten voorkomen?

  8. @Captain Obvious: Ook meegemaakt. Met de cd van Deep Purple – Live In Japan.
    Platenmaatschappij had de cd teruggetrokken en 2 maand later als speciale editie uitgebracht.

  9. Origineel geplaatst door Rv
    @Edwin: Man man man, €0,79 waar gaat het over. Hier heb je jaren lang met plezier voor kunnen spelen Een potje flipperen kost al een euro en is naar een paar minuten voorbij

    €0,79 of €79, dat maakt niet uit, het is een principiële kwestie, want je hebt ervoor betaald en het is dan ook lullig dat het van een bedrijf afhankelijk blijkt te zijn die het offline gaat halen plus de reeds gedownloade versies tevens onbruikbaar maakt.

  10. Let op. Over een jaar brengt AE gewoon een nieuwe app uit om geld te incasseren. 8 jaar geleden hebben het hetzelfde gedaan. Toen dacht ik €5,- voor de game betaald.

  11. @Captain Obvious: het kan ook anders, keer film gekocht bij Videoland ( de digitale streaming versie) stopten ze mee kreeg ik 3 mnd gratis Videoland. Vond ik goede deal

  12. @Rv: Het gaat niet om het geld, maar om het principe. Iets kopen betekent dat het van jou is, niet dat je het tegen een vergoeding leent. Blijkbaar geldt dat dus niet voor digitale aanKOPEN.

  13. @Rv: Ik ben het met Edwin eens. Het zal je favoriete spel maar zijn welke je nog regelmatig met plezier speelt. Het gaat niet zozeer om die €0,79 maar om het principe.

    Met spellen die duurder zijn, gebeurt het trouwens ook. Om maar een voorbeeld te geven: in het verleden heb ik Test Drive Unlimited 2 gekocht (voor op de PC). Later heb nog wat auto’s er bij gekocht als DLC.
    Inmiddels wordt het spel niet meer ondersteund en staat de server uit. Het basisspel is met wat kunstgrepen nog wel aan de praat te krijgen, maar ik heb geen toegang meer tot de DLC, omdat de server die controleert of je het rechtmatig hebt aangeschaft, offline is.

    Nu kun je zeggen van dat is al een heel oud spel. Dat klopt ook, maar ik ben iemand die van tijd tot tijd een dergelijk spel nog wel eens opstart. En die mogelijkheid wordt mij zo ontnomen.

  14. Hoewel ik het de laatste tijd niet meer zo frequent speel, vind ik het toch jammer dat men besloten heeft om deze variant uit de appstore te flikkeren… En eat ik ook jammer vind: de half bakken opgaaf van redenen tot verwijdering… Uit de reactie van EA Games kan je totaal niet halen wàt de reden is voor het laten verwijderen.

    Maar het zal wel waarschijnlijk iets hebben met de richting die EA Games op wilt gaan (en dat de tetris game voor iOS daar niet bij hoort), of dat de game nauwelijks meer gespeeld wordt…

  15. (Red.) Informatie over opvolger van Tetris-games toegevoegd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.