Reacties voor: Dyson Lightcycle: een functionele lamp die 60 jaar meegaat

Onze eerste indruk
Dyson heeft een nieuwe bureaulamp en staande lamp ontworpen die 'een leven lang meegaat' en slimme functies bevat die je via een iPhone-app kunt regelen. iCulture kreeg alvast een voorproefje op de Dyson Lightcycle, die in april op de markt komt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Ik vind hem door zijn minimalistische vormgeving prachtig en verwacht dat dit gewoon een echte designklassieker gaat worden. Het tegendraadse gedachtegoed bevalt me daarnaast ook. Prijs vind ik dan ook zeker verantwoord. Zal zijn waarde waarschijnlijk wel behouden.

    Opvallende is idd USB C aansluiting!? Ooit zal dat waarschijnlijk ook verdwijnen, maar ach dan zeg je tegen je kleinkinderen. “Kijk vroeger hadden wij apparaten met een batterij die we hiermee oplaadde of andere apparaten mee verbonden”

    Hopelijk in de toekomst ook upgrades / ondersteuning naar andere slimme assistenten zoals Homekit en alles wat de toekomst ons nog gaat brengen. Gelukkig kan je hem ook gewoon met de hand bedienen.

    De toekomst zal het uitwijzen of dit een designklassieker wordt. Ik ga in ieder geval over een aanschaf nadenken.

  2. En nu maar hopen dat de app de komende 60 jaar wordt ondersteund

  3. En wie zegt da wij binnen 50jaar nog met een telefoon rondlopen om de lamp te bedienen

  4. Interessant! Is al bekend wáár de lamp per 1 april beschikbaar/bestelbaar komt/wordt?

  5. Als er zo wordt geadverteerd met de levensduur van 60 jaar mag ik hopen dat er ook 60 jaar garantie op zit. (Probleem met LED lampen is dat de elektronica in de lampen het eerder kan begeven dan de LEDs zelf. Zeker als ook nog een cpu en sensoren in zitten.)

    Daarnaast zijn USB-C en zeker BT over 40 jaar al achterhaald. Dat zal dan net zo praktisch zijn als nu een matrix printer met Centronics-poort op je iPhone aansluiten. En blijven ze ook software ontwikkelen en onderhouden voor alle mogelijke platformen die de komen 60 jaar uitkomen?

    Slimme (of zuinige) apparaten en lange levensduur gaan niet zo goed samen. Daar gaan de ontwikkelingen te snel voor. Goede recycling is veel belangrijker. Maar goed, Dyson wil hier natuurlijk de aanschafprijs mee rechtvaardigen.

  6. lampen zijn allemaal tijdloos, en dit geld voor alles wat “design” is, maar dit is gewoon mooi marketing praat,
    Maar puur omdat hij een USB-C en een App er in verwerkt heeft gaat deze juist niet 60 jaar mee.

    Alleen als er 1 fysieke knop aan had gezeten, had het meer tijdloos gemaakt 🙂

  7. Wat er echter niet in zit, is ondersteuning voor slimme assistenten en smart home-platformen zoals HomeKit, Alexa of Google Home

    Dat klinkt goed ga direct denken om hem te gaan aanschaffen, eindelijk eens iets zonder zo stomme microfoon en assistent ingebouwd.

  8. @Peter: Als je goed leest staat dat hij ook gewoon zonder telefoon handmatig op de lamp zelf te bedienen valt.

  9. Moooe lamp, leuke salespitch en ook relevant product. Alleen de 60 jaar, tja.. qua levensduur zal het wel maar over 10-15 jaar achterhaald. Al dir smartproducten maken het dat levensduur en relevantie alleen maar korter worden lijkt het. Rolex van 10 jaar geleden kan prima, applewatch v1 is al bijna klaar voor chemisch afval

  10. Origineel geplaatst door Koentje
    Moooe lamp, leuke salespitch en ook relevant product. Alleen de 60 jaar, tja.. qua levensduur zal het wel maar over 10-15 jaar achterhaald. Al dir smartproducten maken het dat levensduur en relevantie alleen maar korter worden lijkt het. Rolex van 10 jaar geleden kan prima, applewatch v1 is al bijna klaar voor chemisch afval

    Precies

  11. Origineel geplaatst door Wim
    @Peter: Als je goed leest staat dat hij ook gewoon zonder telefoon handmatig op de lamp zelf te bedienen valt.

    Dan word je smart lamp in een keer een duur stupid lamp. Het is maar waar je je geld aan wil besteden he

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.