FaceTime is ook te gebruiken met alleen audio

Apple: ‘Oplossing FaceTime-bug komt volgende week’

Apple heeft excuses aangeboden voor de FaceTime-bug waarbij anderen konden meeluisteren bij groepsgesprekken. Er komt volgende week een update uit, waarin FaceTime voor groepen wordt gefixt, zodat de functie weer ingeschakeld kan worden voor iedereen.

Apple zegt dat de oplossing voor de FaceTime voor groepen-bug volgende week komt. Aanvankelijk gaf het bedrijf aan dat het probleem “later deze week” nog zou worden opgelost, maar die belofte wordt niet gehaald. Het is vrijwel zeker dat het gaat om de update iOS 12.1.4, zo blijkt uit websitedata. Sinds 29 januari is Apple intern de update iOS 12.1.4 aan het testen. Zelf zegt Apple nu dat ze de fout op de servers hebben opgelost.


Ook geeft Apple aan dat ze meteen in actie zijn gekomen op het moment dat het engineering team op de hoogte was van de bug. Daarna zou FaceTime voor groepen meteen zijn uitgeschakeld, waarna het team aan de oplossing is begonnen. Toch hebben we elders gelezen dat een moeder en zoon uit Arizona al een week eerder het probleem bij Apple hadden gemeld, maar nul op het rekest kregen.

Hieronder lees je Apple’s meest recente reactie:

FaceTime bug excuses

De bug zorgt ervoor dat anderen kunnen meeluisteren tijdens een FaceTime-gesprek voor groepen. Inmiddels heeft Apple ook al de eerste rechtszaak aan de broek hangen: een advocaat uit Houston beweert dat het vertrouwelijke gesprek met zijn cliënt afgeluisterd kon worden. De cliënt heeft daardoor schade opgelopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2019, 15:28
Categorie Diensten
Onderwerp facetime
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.