Pokémon Go op de Apple Watch met Pikachu.

Niantic ontkent dat Pokémon Go voor Apple Watch is geannuleerd

Niantic ontkent geruchten dat Pokémon Go voor de Apple Watch in de ijskast staat. De app zou nog steeds in ontwikkeling zijn, maar de beloofde deadline van 31 december komt wel snel dichterbij.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Niantic belooft dat Pokémon Go voor de Apple Watch nog steeds op de planning staat. Ze reageren daarmee op een gerucht dat Niantic geen serieuze plannen met de app heeft en het idee voorlopig in de ijskast heeft gezet. Niantic ontkent dit gerucht, maar geeft ook geen duidelijkheid over de werkelijke releasedatum.

Pokémon Go op de Apple Watch met Pikachu.

Zaterdagavond circuleerde het gerucht dat de Apple Watch-app voor Pokémon Go in de ijskast is gezet. De website 9to5Mac had herhaaldelijk contact gelegd met Niancic, de makers van de app omdat de beloofde deadline begint te dringen. Ze kregen echter geen reactie en hoorden via een eigen bron dat de app voorlopig niet doorgaat. Wat Niantic tijdens het iPhone-event in september liet zien zou niet meer dan een ‘unfinished port’ zijn, aldus deze bron.

Daarnaast zou een supportmedewerker hebben gezegd dat er te weinig belangstelling voor de app is. Alles leek erop te wijzen dat Niantic de deadline van 31 december niet gaat halen en ook geen haast maakt. Met een tweet proberen ze het gerucht nu de kop in te drukken.

Tijdens de iPhone-keynote in september demonstreerde Niantic de app op het podium bij Apple en vertelden dat de app nog vóór eind van het jaar beschikbaar is. Toch zou er nog steeds sprake kunnen zijn van uitstel. Niantic belooft dat de app nog in ontwikkeling is en niet is geannuleerd. Maar om de deadline van 31 december te halen zouden ze al in een afrondende fase moeten zijn. Niantic heeft de afgelopen weken ook geen teasers gegeven dat de app eraan komt.

Pokémon Go op de Apple Watch met PokéStop.

Veel heeft Niantic nog niet bekendgemaakt over de Apple Watch-app voor Pokémon Go. Alleen tijdens de keynote werd wat informatie verstrekt en daaruit bleek dat je op je Apple Watch kunt zien welke Pokémon je hebt gevangen. Ook kun je zien wat er in de buurt is en tellen de gewandelde kilometers mee in de Activiteit-app. Ook kun je op de wijzerplaat zien hoe ver je nog moet lopen om een ei te hatchen (uit te broeden). Voor het pakken van Pokéballen bij een stop hoef je bovendien niet meer je iPhone uit je broekzak te halen.

Pokémon Go op de Apple Watch.

Het alternatief is de Pokémon Go Plus-armband, die echter minder functies biedt en vrijwel uitverkocht is. Veel winkels hebben de wearable uit het assortiment gehaald, omdat er geen nieuwe voorraad is verschenen. De Apple Watch-app komt ruim nadat de grootste Pokémon Go-hype voorbij is, maar toch zullen er spelers zijn die er nog op zitten te wachten. De app heeft namelijk meer mogelijkheden dan de Plus-armband, omdat je op het scherm allerlei informatie kunt zien, zoals gelopen kilometers.

Apple Watch Pokémon Go

Toch zou het nog steeds gezichtsverlies zijn voor Niantic en Apple als de app veel later beschikbaar komt, of uiteindelijk niet doorgaat. Apple is selectief in de gasten die ze op het podium uitnodigen voor exclusieve aankondingen. Niantic zit ondertussen niet stil: ze hebben de afgelopen weken in rap tempo nieuwe functies toegevoegd aan de game, om te zorgen dat spelers blijven terugkeren. Ook werkten ze samen met partijen als McDonalds en Starbucks maar zo populair als de game afgelopen zomer was, zo populair zal het vast niet meer worden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 18 december: Dit artikel is herschreven na ontkenning van Niantic. Een eerdere versie van dit artikel wekte de indruk dat Niantic de app niet meer uitbrengt.
  • 2016 - 17 december: Update met tweet van Niantic

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2016, 9:43
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.