Vine iPhone-app

Twitter gaat Vine omzetten naar losse Vine Camera-app

Twitter gaat toch niet stoppen met Vine. Er komt een losse Vine Camera-app waarmee je 6 seconden-filmpjes kunt doorplaatsen naar Twitter.

Twitter heeft aangekondigd dat ze toch niet stoppen met de populaire videodienst Vine. In plaats daarvan zal het worden omgebouwd tot een Vine Camera-app, een uitgeklede versie van de huidige app die in januari beschikbaar komt.

Vine iPhone-app

Vine Camera: vanaf januari

Met Vine Camera kun je nog steeds 6 seconden durende video’s opnemen, maar daarna kun je ze alleen delen via Twitter of lokaal opslaan op je telefoon. Het sociale netwerk van Vine verdwijnt dus. Twitter wil dat mensen Vine-filmpjes blijven maken, maar wil de bijbehorende community vine.co niet blijven onderhouden. “De komende dagen gaan we het ook makkelijker voor je maken om te zorgen dat je Vine-volgers je op Twitter kunnen volgen”, meldt het team. Ook kun je nu Vine-filmpjes van vine.co downloaden binnen de app.

Bekende gebruikers zijn opgestapt
Vine kreeg in 2013 grote bekendheid met de mogelijkheid om korte filmpjes van 6 seconden te maken. Veel artiesten deden eraan mee, maar na de overname door Twitter zakte het gebruik in. De bekendste gebruikers stapten over naar andere platformen en dat gold ook voor de vele volgers die ze hadden. Afgelopen oktober liet Twitter weten dat ze stoppen met Vine, nadat er maandenlang was gesuggereerd dat er een nieuwe overname aankwam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2016, 11:16
Categorie Apps
Onderwerpen twitter, vine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.