iPhone 8 draadloos opladen

‘iPhone X en iPhone 8 werken met universele draadloze Qi-laders’

Draadloos opladen is één van de nieuwe functies van de iPhone X en iPhone 8 en volgens een bekende Apple-analist werkt dit ook met universele Qi-laders. Apple's eigen lader zou later beschikbaar komen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 8 draadloos opladen
Eén van de nieuwe functies van de iPhone X en iPhone 8 is draadloos opladen. Apple ontwikkelt hiervoor een eigen inductielader, maar volgens de Apple-analist Ming-Chi Kuo ben je niet verplicht om de speciale oplader van Apple aan te schaffen. Het werkt volgens Kuo ook met universele draadloze laders die de Qi-standaard ondersteunen. Apple’s eigen oplader zou pas later beschikbaar komen.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus kopen, waarmee draadloos opladen mogelijk is. Ook gaat Apple een eigen draadloze oplader uitbrengen met de naam AirPower. De toestellen werken inderdaad met de Qi-standaard.

‘Universele Qi-laders voor iPhone X en iPhone 8’

Draadloos opladen in de iPhone X en iPhone 8 zou een extra manier zijn om je iPhone op te laden en geen vervanging zijn van het gebruik van een kabel. Als je de Lightning-kabel gebruikt, profiteer je namelijk van snelladen. Het draadloos opladen van de iPhone X en iPhone 8 zou niet snel gaan, met maximaal 7,5 Watt. Apple gebruikt een inductieve manier van opladen, zoals ook al met de Apple Watch gebeurt. De Apple Watch-lader is gebaseerd op de Qi-standaard, maar is dus wel een aangepaste versie.

Voor de iPhone X en iPhone 8 zou Apple er echter voor hebben gekozen om universele draadloze Qi-laders te ondersteunen. Dat zou betekenen dat je dus ook niet vast zit aan Apple’s eigen speciaal ontworpen lader. Het voordeel is dat deze draadloze laders waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn dan Apple’s eigen variant. Je hebt bijvoorbeeld al een Qi-lader voor ongeveer €20. Toch lijkt het logisch dat Apple op zijn minst een MFi-certificering voor dit soort draadloze opladers vereist, waardoor dus niet die ene goedkope lader uit China met de iPhone X en iPhone 8 werkt.

‘Apple’s eigen draadloze lader komt later’

Apple’s eigen draadloze lader zou nog niet direct beschikbaar zijn zodra de iPhone X en iPhone 8 te koop zijn. Volgens de analist stelt Apple strenge eisen voor de specificaties van de oplader, waardoor de massaproductie nog niet gestart zou zijn. Het is onduidelijk hoe lang het nog duurt voordat de oplader in de schappen ligt. Het is overigens niet de eerste keer dat er gesproken wordt over vertraging voor draadloos opladen. Eerder werd al beweerd dat de draadloze oplader werkt vanaf iOS 11.1. Het gerucht toen suggereerde dat draadloos opladen überhaupt pas na het verschijnen van iOS 11.1 zou werken.

De kans is wel groot dat Apple tijdens de presentatie de nodige aandacht besteedt aan draadloos opladen. Apple’s eigen draadloze oplader zal dan ook ongetwijfeld voorbij komen tijdens het event. Je kunt het iPhone-event zelf live volgen en in een apart artikel lees je de meest recente verwachtingen voor het iPhone X-event.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2017, 12:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8, iPhone X
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.