‘iPhone X en iPhone 8 werken met universele draadloze Qi-laders’

Draadloos opladen is één van de nieuwe functies van de iPhone X en iPhone 8 en volgens een bekende Apple-analist werkt dit ook met universele Qi-laders. Apple's eigen lader zou later beschikbaar komen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 8 draadloos opladen
Eén van de nieuwe functies van de iPhone X en iPhone 8 is draadloos opladen. Apple ontwikkelt hiervoor een eigen inductielader, maar volgens de Apple-analist Ming-Chi Kuo ben je niet verplicht om de speciale oplader van Apple aan te schaffen. Het werkt volgens Kuo ook met universele draadloze laders die de Qi-standaard ondersteunen. Apple’s eigen oplader zou pas later beschikbaar komen.


Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus kopen, waarmee draadloos opladen mogelijk is. Ook gaat Apple een eigen draadloze oplader uitbrengen met de naam AirPower. De toestellen werken inderdaad met de Qi-standaard.

‘Universele Qi-laders voor iPhone X en iPhone 8’

Draadloos opladen in de iPhone X en iPhone 8 zou een extra manier zijn om je iPhone op te laden en geen vervanging zijn van het gebruik van een kabel. Als je de Lightning-kabel gebruikt, profiteer je namelijk van snelladen. Het draadloos opladen van de iPhone X en iPhone 8 zou niet snel gaan, met maximaal 7,5 Watt. Apple gebruikt een inductieve manier van opladen, zoals ook al met de Apple Watch gebeurt. De Apple Watch-lader is gebaseerd op de Qi-standaard, maar is dus wel een aangepaste versie.

Bekijk ook

'Draadloos opladen van iPhone 8 gaat niet snel, maximaal 7,5 Watt'

Apple zou draadloos opladen voor de iPhone 8 op een maximaal vermogen van 7,5 Watt hebben ingesteld, zodat er geen sprake is van draadloos snelladen.

Voor de iPhone X en iPhone 8 zou Apple er echter voor hebben gekozen om universele draadloze Qi-laders te ondersteunen. Dat zou betekenen dat je dus ook niet vast zit aan Apple’s eigen speciaal ontworpen lader. Het voordeel is dat deze draadloze laders waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn dan Apple’s eigen variant. Je hebt bijvoorbeeld al een Qi-lader voor ongeveer €20. Toch lijkt het logisch dat Apple op zijn minst een MFi-certificering voor dit soort draadloze opladers vereist, waardoor dus niet die ene goedkope lader uit China met de iPhone X en iPhone 8 werkt.

‘Apple’s eigen draadloze lader komt later’

Apple’s eigen draadloze lader zou nog niet direct beschikbaar zijn zodra de iPhone X en iPhone 8 te koop zijn. Volgens de analist stelt Apple strenge eisen voor de specificaties van de oplader, waardoor de massaproductie nog niet gestart zou zijn. Het is onduidelijk hoe lang het nog duurt voordat de oplader in de schappen ligt. Het is overigens niet de eerste keer dat er gesproken wordt over vertraging voor draadloos opladen. Eerder werd al beweerd dat de draadloze oplader werkt vanaf iOS 11.1. Het gerucht toen suggereerde dat draadloos opladen überhaupt pas na het verschijnen van iOS 11.1 zou werken.

Bekijk ook

'Draadloze oplader voor iPhone 8 werkt met iOS 11.1'

Draadloos opladen zal bij de iPhone 8 waarschijnlijk pas bij iOS 11.1 mogelijk zijn, dankzij een software-update. Tot die tijd zal Apple de functie uitschakelen

De kans is wel groot dat Apple tijdens de presentatie de nodige aandacht besteedt aan draadloos opladen. Apple’s eigen draadloze oplader zal dan ook ongetwijfeld voorbij komen tijdens het event. Je kunt het iPhone-event zelf live volgen en in een apart artikel lees je de meest recente verwachtingen voor het iPhone X-event.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het iPhone-event van 12 september

Op 12 september is het zover, dan kondigt Apple eindelijk de nieuwe iPhones aan waaronder de iPhone X. Wat kun je verwachten van dit spannende Apple-evenement? Hier lees je alles over Apple's line-up voor het najaar van 2017.

Actuele iPhone 8 deals

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.