NPO Start op de iPhone.

Vernieuwde NPO-app met nieuwe videodienst nu te downloaden

De Nederlandse Publieke Omroep is van start gegaan met haar nieuwe video-on-demand-dienst. Het vernieuwde NPO Start biedt meer mogelijkheden in combinatie met de nieuwe app.

De Nederlandse Publieke Omroep heeft haar nieuwe on demand-dienst beschikbaar gesteld. Het nieuwe NPO komt in drie varianten: gratis en anoniem, gratis maar met een profiel genaamd NPO Start en een betaalde versie onder de naam NPO Start Plus. Tegelijkertijd met het nieuwe video-on-demand platform heeft de NPO ook een vernieuwde app uitgebracht waarmee je alle content kunt terugkijken. Het nieuwe NPO heeft nu meer weg van diensten als Netflix.

NPO Start op de iPhone.

NPO vernieuwd met nieuwe app

Dat de Nederlandse Publieke Omroep met een nieuw platform zou komen, was al een tijdje bekend. Oorspronkelijk zou het nieuwe NPO in mei van start gaan, maar dit werd uitgesteld tot voor of na de zomer. Vandaag is het dus eindelijk zover, want zojuist is het nieuwe platform van NPO van start gegaan, in combinatie met een vernieuwde app. Het nieuwe NPO komt in drie smaken, waaronder met de normale standaard gratis versie. Hiermee kun je de tv-programma’s van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 terugkijken, net als dat je dat voorheen deed. Je kunt dan ook live naar de drie zenders kijken, de tv-gids raadplegen, zoeken in programma’s en gebruikmaken van AirPlay of Chromecast.

NPO Start app vernieuwd.

Door een account aan te maken voor NPO Start, krijg je meer mogelijkheden. Zo kun je verder kijken op het ene apparaat waar je op het andere apparaat gebleven bent. Ook maak je binnen je account meerdere profielen aan, bijvoorbeeld voor kinderen. Ook voeg je programma’s toe aan je favorieten en maak je je eigen kijklijst. Met een NPO Start-account krijg je ook persoonlijke aanbevelingen.

Daarnaast is er nu ook NPO Start Plus, vergelijkbaar met het eerdere NPO Plus als onderdeel van NLziet. Met deze betaalde abonnementsvorm kun je ook oudere videocontent terugkijken en zijn de video’s in hogere beeldkwaliteit beschikbaar. Tot een jaar na uitzending kun je programma’s in HD-kwaliteit terugkijken. Ook zijn er meer series beschikbaar en krijg je voor de start van een programma geen reclame te zien, wat bij de gratis versies wel het geval is. Een betaald NPO Start Plus-abonnement kost €2,95 per maand. De eerste maand kun je gratis proberen.

Programma's en gids in nieuwe NPO-app.

Eerder liet de NPO al weten dat ze het mogelijk willen maken om video’s offline op te slaan, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt kijken. Dit zit nog niet in de vernieuwde NPO-app. Ook is er nog geen aparte Apple TV-app. De NPO heeft eerder wel aangegeven naar een Apple TV-app te willen kijken, maar vooralsnog is deze nog niet beschikbaar. Voorlopig zul je het dus nog moeten doen met AirPlay of Chromecast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2017, 10:50
Categorie Apps
Onderwerpen npo, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.