ikea meubel opladen

IKEA kondigt meubels met ingebouwde smartphoneladers aan

IKEA heeft tafels, bureaus en lampen aangekondigd, waarmee je draadloos de iPhone en andere smartphones kunt opladen door het toestel op of aan een Qi-lader te leggen.

IKEA heeft op het Mobile World Congress in Barcelona iets nieuws aangekondigd: meubels met ingebouwde opladers waarmee je de iPhone draadloos kunt opladen. Je hebt er wel een speciaal hoesje voor nodig, die IKEA gaat uitbrengen voor de iPhone, HTC One M8 en Samsung Galaxy S5. Je steekt de iPhone in zo’n hoesje en hoeft het toestel daarna gewoon op tafel te leggen om de batterij weer op te laden. De meubellijn bestaat uit tafels, bureaus en lampen.

oplader lampje ikea

De meubels zijn voorzien van ronde oplaadpunten, gebaseerd op Qi-technologie. Er zijn ook meubels met ingebouwde usb-poorten, zodat je je iPhone ook met een kabeltje kunt opladen. Dat is een uitkomst voor mensen die liever niet met een speciaal hoesje rondlopen. Heb je een apparaat dat al Qi ondersteunt, dan heb je ook geen speciaal hoesje nodig. Dit zit bijvoorbeeld in de Google Nexus 4, 5 en 7 en diverse Nokia Lumia-toestellen. Ook LG heeft een aantal toestellen uitgebracht die het standaard ondersteunen, zoals de LG G2 en G3.

ikea oplader rond

IKEA is bekend geworden door het feit dat de meubels zo goedkoop zijn, dat je ze zonder schuldgevoel na een paar jaar bij het grofvuil kan zetten. Maar zie je het toch niet zitten om nieuwe meubels te kopen, dan is er ook een losse Qi-oplader die je overal in huis kunt plaatsen. Een plusje maakt duidelijk waar de oplader zich bevindt.

ikea lamp opladen

Vanaf april zouden de meubels met opladers te koop moeten zijn, voor prijzen vanaf zo’n 40 euro. Het is nog onduidelijk hoe snel ze in Nederland in de IKEA-winkels liggen. Helemaal draadloos opladen is het natuurlijk niet, want je zult je meubel alsnog op het stopcontact moeten aansluiten.

ikea meubel opladen

Kortgeleden was IKEA ook nog in het nieuws, omdat ze een iPhone-app met emoji’s hadden uitgebracht die tot doel heeft om de communicatie tussen man en vrouw te verbeteren… door het uitwisselen van plaatjes van Zweedse gehaktballen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2015, 22:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, meubel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.