Home Assistant voor de iPhone.

Domoticasysteem Home Assistant krijgt eigen iPhone-app

Het huisautomatiseringssysteem Home Assistant krijgt een eigen iPhone-app. Dit maakt het bedienen van je apparaten via dit domoticasysteem een stuk eenvoudiger.

Home Assistant voor de iPhone.Home Assistant is een open-source systeem om je huis te automatiseren. Het systeem werkt met veel verschillende apparaten, zoals Nest-thermostaten, Philips Hue-lichten en de PLEX-mediaspeler. Voorheen kon je je apparaten alleen bedienen via een speciale webpagina, maar voor de gebruikers is er goed nieuws, want er is een aparte app onderweg.

Home Assistant krijgt iPhone-app

Home Assistant is gemaakt met de programmeertaal Python 3. Zodra je Home Assistant ingesteld hebt, kun je je verschillende apparaten vanaf een speciale webpagina bereiken en bedienen, waar je hier een voorbeeld van kan vinden. Maar het systeem wordt een stuk gebruiksvriendelijker dankzij de komst van een eigen app van Home Asisstant.

Op dit moment wordt de app van Home Assistant getest in beta-vorm. De functies zijn nog wel wat beperkt tot bijvoorbeeld het aan- of uitzetten van apparaten, maar het moet via de app ook mogelijk worden om bijvoorbeeld de kleuren van je Hue-lampen aan te passen of de temperatuur van je Nest-thermostaat in te stellen. Geïnteresseerden voor de beta-app van Home Assistant kunnen zich aanmelden via de community. Ook in Home Assistant kun je je huis indelen in verschillende kamers en categorieën. In onderstaande video zie je hoe je dit in kunt stellen op een Mac.

Met Home Assistant kun je je huis automatiseren en zo instellen dat je er geen omkijken meer naar hebt. Dankzij triggers gaan je lampen bijvoorbeeld aan zodra je thuis komt als de zon onder is, maar met allerlei combinaties is er nog meer mogelijk. Home Assistant is een soort open-source versie van Apple’s HomeKit.

Het voordeel van HomeKit is dat je je apparaten kunt bedienen met Siri, maar de verschillende accessoires moeten wel aangepast zijn. Een nadeel is dat Apple geen aparte app heeft die al jouw apparaten kan bedienen. Inmiddels is er wel een aantal apps die dit stokje overneemt, zoals de app Home (link). Deze ontving dit weekend nog een update, waarbij het design verbeterd werd en Peek en Pop toegevoegd werd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2016, 19:40
Categorie Apps
Onderwerpen automatisering, domotica, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.