DJI Osmo Mobile 5 selfies

DJI Osmo Mobile 5 gimbal is een moderne selfiestick

Een gimbal is een van de handigste accessoires voor mensen die vaak video's maken. DJI heeft nu een nieuwe gimbal voor smartphones, die actiebeelden stabieler maakt. Maar je kunt 'm nu ook gebruiken voor selfies.

DJI Osmo Mobile 5

De DJI Osmo Mobile 5 is een nieuwe smartphone-gimbal, bedoeld om ook vanuit onhandige hoeken een stabiel beeld te krijgen. Of je nu hoog of laag zit te filmen: als jij meerent met een skateboarder (of zelf filmend op een skateboard staat) komt het er vloeiend op te staan. DJI heeft al meerdere modellen van de Osmo Mobile uitgebracht en de vijfde versie (€159 bij Amazon) heeft een handige telescoopstok, zodat je dichter bij de grond of vanuit de hoogte kunt filmen. Bedoeld voor video’s vanuit een onverwachte hoek, maar het is ook handig als selfiestick.


Schaam je je om met een selfiestick rond te lopen, dan biedt deze DJI Osmo Mobile het ideale excuus. Je kunt het niet overdreven ver uittrekken, maar met 8,4-inch (21 cm) biedt het net die extra verlenging van je arm om goed in beeld te komen. De OM 5 houdt verder hetzelfde opvouwbare design als zijn voorgangers. Hij is wel kleiner en lichter en de hoek van de handgreep is iets anders om ruimte genoeg te kunnen bieden voor de selfiestick.

DJI OM 5 telescoop

Meer slimme functies op de DJI Osmo Mobile 5

Er zit een nieuwe knop op de handgreep waarmee je sneller toegang hebt tot functies van de Osmo Mobile 5. Een compleet nieuwe (intelligente) functie is Shotguides. Hiermee scan je de omgeving waarna je 30 instructies krijgt welke clips je het beste kunt schieten. Heb je alle aanbevolen clips gemaakt, dan bewerkt de Mimo-app van DJI ze automatisch tot een leuk filmpje. Een andere intelligente functie, Active Track 4.0, heeft nu verbeterde gezichtsherkenning en gezichtstracking. De motoren van de gimbal zijn ook verbeterd.

DJI OM 5 laag filmen

Minpunt is dat de batterijduur veel korter is geworden: van 15 uur naar slechts 6,5 uur! Een ander minpunt is dat de magneten waarmee je je smartphone beter kunt vastzetten niet compatibel zijn met de iPhone’s MagSafe. De prijs is gaandeweg ook steeds verder omhoog gegaan. Hij kost €159, dus een tientje meer dan de Osmo Mobile 4 en dertig euro meer dan de Osmo Mobile 3.

Verkrijgbaarheid DJI Osmo Mobile 5

De DJI Osmo Mobile 5 is verkrijgbaar in twee vrijwel identieke kleuren: lichtgrijs en wit. Helaas heeft DJI ‘m niet in een meer gewilde kleur zoals zwart of donkergrijs uitgebracht. Je krijgt er een ringhouder, klem, statief, polsbandje en opbergzak bij. Je kunt voor $60 een optionele magnetische lamp erbij kopen, de DJI Fill Light Phone Clamp. Deze is vooral bedoeld om je selfies beter te verlichten. Wil je alle genoemde intelligente functies niet, dan kun je beter de OM 4 nemen. Die blijft namelijk in het assortiment, maar onder een nieuwe naam: OM SE. Deze heeft nog steeds de batterijduur van 15 uur en een optioneel te gebruiken magnetische klem.

DJI OM 5 Athens Gray

De nieuwe DJI Osmo Mobile 5 is o.a. al te vinden bij Amazon voor €159. De DJI Osmo Mobile 4 is er ook en kost nu €129.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.