Mii-personages in Miitomo.

Nintendo’s Miitomo verschenen: leer je vrienden beter kennen met deze app

Nintendo heeft haar eerste smartphone-game uitgebracht. Het gaat om Miitomo, een sociale app waarin contact met vrienden centraal staat. Kom jij via deze app meer te weten over je vrienden?

Mii-personages in Miitomo.
Het is eindelijk zover, Nintendo heeft haar eerste eigen smartphone-app op de markt gebracht. Het gaat om Miitomo, een app waarin de communicatie met vrienden centraal staat. Door middel van een Mii-personage stel je vragen aan vrienden die je in de app registreert, zodat je achter persoonlijke weetjes kunt komen.

Vragen staan centraal in Miitomo

De app heeft een groot scala aan vragen beschikbaar waar jij zelf en je vrienden antwoord op kunnen geven. Wat heb jij dit weekend gedaan? Waar komt jouw naam vandaan? Je wordt in Miitomo gerepresenteerd door je eigen Mii-personage, Nintendo’s vrolijke avatars. Heb je al een Mii-personage op een Nintendo 3DS of Wii U in gebruik, dan kun je deze importeren door middel van het scannen van een QR-code. Je kunt echter ook de camera van je toestel gebruiken om direct in Miitomo een Mii-personage te maken. Miitomo is geheel Nederlandstalig en de Mii-personages kunnen zelfs praten met hun eigen stemmetjes.

Je kunt in Miitomo bovendien je Mii-personage uitrusten met allerlei accessoires. Deze kun je kopen met Miitomo-munten, een munteenheid dat gebruikt wordt binnen de app. Deze verdien je door de app veel te gebruiken, maar je kunt er ook echt geld tegenaan gooien om je Mii-personage op te leuken. Miifoto is een functie waarin je je Mii-personage in alledaagse posities kunt plaatsen, wat een grappig resultaat op moet leveren. Deze foto’s kun je vervolgens delen via bijvoorbeeld Twitter of Facebook. In Miitomo zit ook een minigame genaamd Miitomo Drop. Hierin moet je je Mii-personage in een soort flipperkast laten vallen, in de hoop dat je nieuwe accessoires en outfits meepakt.

Miitomo voor smartphones met een gesprek tussen vrienden.

Miitomo kwam eerder deze maand beschikbaar in Japan, waar de app in drie dagen meer dan een miljoen keer gedownload is. Sinds de release in Japan heeft de app al twee updates gekregen. De eerste update loste enkele problemen op met de Twitter-verbinding, terwijl de meest recente versie het mogelijk maakte om vrienden te worden met vrienden van je vrienden.

Miitomo is beschikbaar voor zowel de iPhone als iPad, maar je kunt de app alleen gebruiken als je een internetverbinding hebt. De download is geheel gratis, maar je moet wel een gratis account aanmaken bij Nintendo-account, de nieuwe dienst die gebruikt wordt bij toekomstige Nintendo-systemen en mobiele apps. Met Miitomo spaar je ook punten voor het nieuwe My Nintendo-programma, die je vervolgens kunt inleveren voor allerlei digitale goodies voor zowel de Wii U als Nintendo 3DS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 maart 2016 om 14:38
Onderwerp
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.