MacBook Pro 16-inch concept van scherm.

Zo kan de 16-inch MacBook met zes USB-C-poorten eruit zien

Apple komt volgens bronnen op korte termijn met een compleet vernieuwde MacBook Pro, maar hoe gaat deze eruit zien? Een nieuw concept geeft een realistisch beeld van hoe de 16-inch MacBook Pro eruit kan zien.

Eén van de Apple-producten die mogelijk in 2019 verschijnt is een compleet vernieuwde MacBook Pro. Speculaties over dit model gaan al maanden en meerdere bronnen meldden dat dit model nog dit najaar komt, mogelijk deze maand al. De verwachtingen van deze 16-inch MacBook zijn dat hij qua formaat ongeveer even groot is als de 15-inch versie, maar dan met een groter display. Hoe dit eruit ziet toont dit realistische concept van de 16-inch MacBook Pro.

Concept 16-inch MacBook Pro met zes USB-C-poorten

Het model in dit concept heeft een iets andere vorm dan je van de MacBook Pro gewend bent. De randen zijn namelijk veel meer afgerond en minder hoekig. Het doet daarmee een beetje meer aan de iPhone denken. Die afronding zien we ook terug in het scherm. In plaats van de rechte hoeken zoals bij de huidige modellen, heeft dit model rondingen die gelijk lopen met de hoeken van de behuizing. We zien dit steeds vaker bij Apple, onder andere op de iPhone, iPad Pro en Apple Watch.

MacBook Pro 16-inch concept met USB-C.

Een andere opvallend verschil met de huidige 15-inch is dat er niet vier maar zes USB-C-poorten op zitten, drie aan elke kant. Het is niet ondenkbaar dat Apple twee extra ingangen toevoegt, omdat dit nieuwe model vooral bedoeld is voor veeleisende professionals. Het is een soort mobiele tegenhanger van de iMac Pro, die vier USB-C-poorten en vier USB-A-poorten heeft.

MacBook Pro 16-inch concept vanaf de zijkant.

Verder krijgt dit model volgens bronnen een nieuw toetsenbord met schaarmechanisme, maar daar zien we in het concept niets van terug. In ons aparte artikel lees je wat we nog meer van deze 16-inch MacBook Pro verwachten.

Kans op een event is klein
De grote vraag is nog steeds wanneer Apple dit model aankondigt. De kans op een eigen oktober event lijkt inmiddels klein. Het event zou mogelijk gehouden worden in de laatste week van oktober, maar in dat geval hadden de uitnodigingen al verstuurd moeten zijn. Het is daardoor waarschijnlijker dat Apple nieuwe producten aankondigt via losse persberichten, zoals ze ook al in het voorjaar deden. Er bestaat daarnaast ook nog een kans dat deze nieuwe MacBook Pro niet dit najaar komt, maar naar het voorjaar verschoven is. Onlangs zei Ming-Chi Kuo nog dat in het voorjaar van 2020 MacBooks met een vernieuwd toetsenbord op de markt komen, maar over welke modellen het hij precies heeft is niet helemaal duidelijk.

Bekijk ook

'MacBooks met vernieuwd toetsenbord komen halverwege 2020'

Apple breidt haar MacBook-assortiment in halverwege 2020 uit met nieuwe modellen met een verbeterd toetsenbord. Dit nieuwe toetsenbord krijgt volgens de Apple-analist Ming-Chi Kuo een nieuw schaarmechanisme. Maar waar blijft dan die 16-inch MacBook Pro?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit begin 2023, voorzien van voorzien van de M2 Pro-chip of de nog krachtiger M2 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in de zomer van 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.