13-inch MacBook Pro 2019 teardown iFixit met toetsenbord.

‘MacBooks met vernieuwd toetsenbord komen tweede kwartaal 2020’

Apple breidt haar MacBook-assortiment in de eerste helft van 2020 uit met nieuwe modellen met een verbeterd toetsenbord. Dit nieuwe toetsenbord krijgt volgens de Apple-analist Ming-Chi Kuo een nieuw schaarmechanisme.

Begin van de zomer schreven we op iCulture nog dat Apple stopt met het vlindertoetsenbord in nieuwe MacBooks. Apple ruilt dit mechanisme in voor een vernieuwd schaarmechanisme. Op dat moment was echter nog onduidelijk wanneer we dit vernieuwde toetsenbord konden verwachten, maar nu is er meer duidelijkheid. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple in het tweede kwartaal van 2020 met nieuwe MacBooks komt met dit nieuwe toetsenbord.

‘MacBooks met nieuw schaar toetsenbord komen tweede kwartaal 2020’

Hoewel Ming-Chi Kuo er in zijn verslag niet al teveel over zegt, is het een interessant detail. Apple’s huidige MacBook-lijn wordt al tijden geplaagd door vastzittende toesten. Het huidige vlindertoetsenbord is een stuk gevoeliger voor kruimels, waardoor het toetsenbord vastloopt. Apple heeft daarom nog steeds het MacBook toetsenbord reparatieprogramma lopen, dat zelfs de meest recente modellen dekt.

Het nieuwe toetsenbord met schaarmechanisme moet deze problemen oplossen. Ming-Chi Kuo verwacht dus dat in de tweede helft van 2020 nieuwe modellen met dit toetsenbord uitgebracht worden. Of dat ook het eerste model met dit nieuwe toetsenbord is, is nog de vraag. Er gaan al lange tijd geruchten over een 16-inch MacBook Pro, die volgens bronnen gepland staat voor een aankondiging deze maand. De verwachting was dat dit model ook meteen een nieuw toetsenbord krijgt, maar daar wordt in het nieuwe verslag van Ming-Chi Kuo niet over gesproken.

Check ook ons artikel over de verwachtingen van de 16-inch MacBook Pro. Naast een nieuw toetsenbord verwachten we dus een groter scherm in dezelfde behuizing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2019, 12:52
Via Via MacRumors
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, toetsenbord
Device MacBook

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.