13-inch MacBook Pro 2019 teardown iFixit met toetsenbord.

‘MacBooks met vernieuwd toetsenbord komen halverwege 2020’

Maar waar blijft de 16-inch MacBook Pro?

Apple breidt haar MacBook-assortiment in halverwege 2020 uit met nieuwe modellen met een verbeterd toetsenbord. Dit nieuwe toetsenbord krijgt volgens de Apple-analist Ming-Chi Kuo een nieuw schaarmechanisme. Maar waar blijft dan die 16-inch MacBook Pro?

Begin van de zomer schreven we op iCulture nog dat Apple stopt met het vlindertoetsenbord in nieuwe MacBooks. Apple ruilt dit mechanisme in voor een vernieuwd schaarmechanisme. Op dat moment was echter nog onduidelijk wanneer we dit vernieuwde toetsenbord konden verwachten, maar nu is er meer duidelijkheid. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple in het halverwege 2020 met nieuwe MacBooks komt met dit nieuwe toetsenbord. Maar hoe zit dat dan met de 16-inch MacBook Pro?

‘MacBooks met nieuw schaar toetsenbord komen halverwege 2020’

Hoewel Ming-Chi Kuo er in zijn verslag niet al teveel over zegt, is het een interessant detail. Apple’s huidige MacBook-lijn wordt al tijden geplaagd door vastzittende toesten. Het huidige vlindertoetsenbord is een stuk gevoeliger voor kruimels, waardoor het toetsenbord vastloopt. Apple heeft daarom nog steeds het MacBook toetsenbord reparatieprogramma lopen, dat zelfs de meest recente modellen dekt.

Het nieuwe toetsenbord met schaarmechanisme moet deze problemen oplossen. Ming-Chi Kuo verwacht dus dat in het einde van het tweede kwartaal of begin van het derde kwartaal van 2020 nieuwe modellen met dit toetsenbord uitgebracht worden. Het toetsenbord wordt gemaakt de Taiwanese fabrikant Wistron. Of dat ook het éérste model met dit nieuwe toetsenbord is, is nog de vraag.

Waar blijft de 16-inch MacBook Pro?
Er gaan al lange tijd geruchten over een 16-inch MacBook Pro, die volgens bronnen gepland staat voor een aankondiging deze maand. Na de aankondiging van de AirPods Pro op maandag, was de verwachting dat de 16-inch MacBook Pro de volgende dag aan de beurt was. Dat was helaas niet het geval. De verwachting is dat dit model ook meteen een nieuw toetsenbord krijgt, maar daar wordt in het nieuwe verslag van Ming-Chi Kuo niet over gesproken.

Al met al zijn er dus meerdere scenario’s mogelijk. Ondanks dat Ming-Chi Kuo meldt dat er halverwege 2020 nieuwe MacBooks met vernieuwd toetsenbord komen, hoeft dat niet te betekenen dat er daarvoor niet al één nieuw model met dit toetsenbord uitgebracht wordt. Het is dus niet onmogelijk dat de nieuwe 16-inch MacBook Pro toch nog dit jaar verschijnt. Een andere mogelijkheid is dat de 16-inch MacBook Pro nog een vlindertoetsenbord heeft, dezelfde als in alle andere MacBook Pro-modellen van dit jaar. Een laatste optie is dat de nieuwe grote MacBook Pro toch niet dit jaar verschijnt. In dat geval is hij mogelijk doorgeschoven naar halverwege 2020.

Check ook ons artikel over de verwachtingen van de 16-inch MacBook Pro. Naast een nieuw toetsenbord verwachten we dus een groter scherm in dezelfde behuizing.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 30 oktober: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na nieuwe voorspelling van Ming-Chi Kuo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.