MacBook Pro Magic Toolbar

Apple laat MacBook Pro met Magic Toolbar per ongeluk uitlekken

Er is meer bewijs dat de MacBook Pro geen vaste rij functietoetsen krijgt. In macOS Sierra 10.12.1 zijn afbeeldingen gevonden waarin de functietoetsen ontbreken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Wil je meer bewijs dat de volgende MacBook Pro is voorzien van een OLED-balk, dan zul je even in de code van macOS Sierra 10.12.1 moeten duiken. Deze update, die gisteren verscheen, blijkt foto’s te bevatten van de nieuwe MacBook Pro met Magic Toolbar. De foto’s zijn bedoeld als instructie voor nieuwe gebruikers.

MacBook Pro Magic Toolbar

macOS verklapt OLED-balk

De foto’s en een schema met de nieuwe toetsenbordindeling blijken te zijn verstopt in de Systeemvoorkeuren voor het virtuele toetsenbord van de Mac. Afbeeldingen laten zien dat er een nieuw toetsenbord aanwezig is, waarbij de rij functietoetsen ontbreekt. Ook zijn er foto’s aanwezig met instructies om de Magic Toolbar te gebruiken.

MacBook Pro Magic Toolbar

Zo is er op één van de foto’s te zien hoe je een betaling kunt uitvoeren door je vinger rechts op de balk te houden. De balk toont het bedrag dat je gaat betalen en er is ook een knop om te annuleren. De randen rond het toetsenbord zijn iets smaller geworden.

Volgens geruchten gaat Apple in de volgende MacBook Pro’s een OLED-balk toevoegen met programmeerbare snelkoppelingen. Daarmee wordt het mogelijk om de toetsen voor elke toepassing te veranderen. Een aanvraag voor een nieuw handelsmerk lijkt te bewijzen dat Apple van plan is om de OLED-balk de ‘Magic Toolbar’ te gaan noemen. Als alle geruchten kloppen wordt het de grootste update voor de MacBook Pro in vier jaar tijd.

Je kunt de afbeeldingen zelf bekijken door naar de volgende map te gaan:
/System/Library/PrivateFrameworks/
PassKitUI.framework/Versions/A/Resources

Magic Toolbar

De laptop krijgt waarschijnlijk een slanker design en is lichter van gewicht dan zijn voorgangers. Binnenin vind je Intel’s SkyLake-processors met snellere graphics, poorten voor USB-C en Thunderbolt 3, een Touch ID-sensor in de aan/uitknop en een toetsenbord met vlindermechanisme.

Volgens analist Ming-Chi Kuo komen er nieuwe modellen van de 13- en 15-inch MacBook Pro aan. Daarnaast is er een nieuwe 13-inch MacBook gepland die de huidige Air moet vervangen. Deze is voorzien van een snellere CPU en USB-C-poorten. Inmiddels stapelen de aanwijzingen zich op. Zo registreerde Apple drie MacBooks in Rusland.

Alle details krijgen we aanstaande donderdag te horen, als Apple het reeds aangekondigde media-evenement organiseert. iCulture is natuurlijk weer van de partij met verslaggeving, tweets en alle informatie die je nodig hebt om erover mee te kunnen praten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2016, 12:01
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.