Mac ontgrendelen met je Apple Watch in macOS Sierra

macOS Sierra 10.12.1 uitgebracht: bugfixes en ondersteuning nieuwe Portret-stand

macOS Sierra 10.12.1 is nu beschikbaar voor iedereen met een geschikte Mac. Deze update biedt ondersteuning in de Foto's-app voor foto's met diepte-effect die gemaakt zijn met de iPhone 7 Plus. Ook zijn er bugs opgelost met Mail, Safari en meer.

Mac ontgrendelen met je Apple Watch in macOS Sierra
Los van iOS 10.1, tvOS 10.0.1 en watchOS 3.1, is het vanavond ook de beurt aan macOS Sierra 10.12.1. Deze nieuwe versie bevat onder andere bugfixes voor Mail, Safari en Microsoft Office. Ook is er ondersteuning in de Foto’s-app voor foto’s met diepte-effect die gemaakt zijn met de iPhone 7 Plus.

macOS Sierra 10.12.1: dit is er nieuw

macOS Sierra 10.12.1 leek eerst voornamelijk een kleine bugfix-update te zijn, maar nu de update definitief beschikbaar is blijkt dat hij toch nog een nieuwe functie bevat. De Foto’s-app biedt nu namelijk ondersteuning voor foto’s die gemaakt zijn met de nieuwe Portret-stand van de iPhone 7 Plus. Er wordt nu namelijk automatisch een slim album aangemaakt waar deze foto’s bij elkaar gezet worden. Dit is de enige nieuwe functie in macOS Sierra 10.12.1, want de rest van de releasenotes laat alleen bugfixes zien.

macOS Sierra 10.12.1.

De compatibiliteit met Microsoft Office is in deze update verbeterd bij het gebruik van iCloud-documenten en bureaublad. Ook is er een probleem opgelost waardoor Mail niet meer bijgewerkt werd als deze werd gebruikt in combinatie met Microsoft Exchange. Heb je een Apple Watch, dan is het goed om te weten dat het automatisch ontgrendelen van je Mac nu betrouwbaarder is dan voorheen. Tot slot is de beveiliging en stabiliteit van Safari verbeterd.

macOS Sierra 10.12.1 is vermoedelijk ook nodig voor de nieuwe MacBooks die Apple aanstaande donderdag zal aankondigen. Zo bevat de nieuwe MacBook Pro waarschijnlijk een aanraakgevoelige OLED-balk met de naam Magic Toolbar. Om daar volop gebruik van te kunnen maken, moet macOS Sierra daarop afgestemd zijn. Deze update brengt waarschijnlijk die ondersteuning voor deze multifunctionele werkbalk boven het toetsenbord. Wil je meer weten over het aankomende Mac-event, dan lees je in ons verwachtingenartikel veel meer info.

macOS Sierra 10.12.1 downloaden

Heb je macOS Sierra geïnstalleerd? Dan kun je vanuit de Mac App Store updaten naar macOS Sierra 10.12.1. De update verschijnt automatisch bij het Updates-tabblad. Lees je dit artikel vlak nadat 10.12.1 is uitgebracht? Dan kan het even duren totdat de update ook bij jou opduikt. Apple stelt updates namelijk geleidelijk beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2016, 19:38
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macos sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.