CD branden op Apple Watch

Een CD branden met je Apple Watch: kan dat?

Deze man probeerde het
Niles Mitchell is een appontwikkelaar en AppleScript-expert, die in zijn YouTube-show 'Will It Work?' allerlei dingen probeert. Zou het mogelijk zijn om een cd te branden vanaf je Apple Watch? Dat blijkt inderdaad mogelijk.

Niles Mitchel is appontwikkelaar en AppleScript-expert. Op zijn YouTube-kanaal probeerde hij eerder al een Sony Walkman met een iPhone te verbinden, een origineel Macintosh-toetsenbord aan te sluiten op de iPhone en zelfs een Zip Disk werkend te krijgen. Frogger vanaf een Apple Watch werkend krijgen op een Atari 2600? Ook dat heeft Mitchel al eens geprobeerd. De reeks video’s op zijn YouTube-kanaal bestaat uit oude en nieuwe apparatuur, die hij werkend probeert te krijgen op een Apple Watch of iPhone. Zijn nieuwste project is een cd-brander werkend krijgen, die is aangesloten op een iMac.


Er is uiteraard geen app voor het branden van cd’s en je kunt ook geen bestanden uploaden vanuit de Apple Watch, omdat het bestandssysteem niet toegankelijk is. Toch is het gelukt met behulp van Rumpus, een app voor FTP- en webbestanden. Hij stuurde het IP-adres via iMessage naar zichzelf, om een webpagina te openen.

Vervolgens gebruikte hij Siri om meerdere geneste mappen te maken, want dat is wel mogelijk. De Rumpus-app laat je scripts uitvoeren vanuit de webfilemanager op de Mac, die je ook kunt toewijzen aan een icoontje. Aantikken van het icoontje en vervolgens op de knop Continue drukken was vervolgens alles wat nodig was. Mitchel legt het in de video allemaal duidelijk uit en geeft ook een toelichting waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt.

Wie het leuk vindt om dit soort ‘Will It Work?’ video’s met tech-gadgets te bekijken moet zeker even het YouTube-kanaal van Niles Mitchel langsgaan. Of misschien ben je wel geïnspireerd geraakt om dit weekend zelf ook iets wat onmogelijk lijkt vanaf je Apple Watch werkend te krijgen. Gewoon, omdat het kan! We horen het natuurlijk graag als je een leuk project werkend hebt gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.