Carcassonne voor Mac

Populair bordspel Carcassonne verdwijnt na 10 jaar uit App Store

Maar het spel komt terug!
Er zijn heel wat bordspellen voor de iPhone en iPad. Een van de bekendste is Carcassonne, dat je ook als fysiek bordspel kunt spelen. Na 10 jaar komt er echter een einde aan de digitale versie.

Carcassonne verdwijnt van iPhone, iPad en Mac

De iOS-versie van Carcassonne is gemaakt door Coding Monkeys en bestaat al tien jaar. Over een paar weken zal het spel niet meer te downloaden zijn en mede daarom hebben de makers de prijs nu verlaagd naar €5,99. Het komende jaar zullen de online functies nog blijven werken, daarna is het lot onzeker. Wel kun je nog lokaal blijven spelen maar de game zal geen updates meer krijgen.


In een blogposting leggen Coding Monkeys uit waarom: het contract met het bedrijf achter Carcassonne loopt af. Zij hebben ervoor gekozen om voortaan met Asmodee in zee te gaan. Er zijn al versies voor Android, Nintendo Switch en Steam. Later komt daar ook een nieuwe iOS-versie bij, maar daar zul je wel opnieuw voor moeten betalen.

Carcassonne voor Mac

Als afscheidscadeautje is de game nu afgeprijsd zodat je de huidige versie nog kunt kopen. Bovendien zijn de andere games van Coding Monkeys ook afgeprijsd. Het was een dolle rit voor de makers. In 2001 werd Carcassonne tot spel van het jaar uitgeroepen en in 2010 verscheen het op de iPhone. Later kwam er een versie voor de iPad en vervolgens een Mac-versie. Tijdens drukke momenten waren er meer dan 2 miljoen actieve toestellen en in totaal zijn er meer dan 8,5 miljoen games volledig uitgespeeld. Op een willekeurig moment zijn er 3.500 spellen gaande.

Coding Monkeys heeft er in de loop van de jaren veel tijd in gestoken om het spel compatibel te houden. Het werkt op 20 iPhone-modellen en 19 iPad-modellen, van iPhone OS 3.0 tot iOS 13. En in die periode is de uptime van de server meer dan 99,999% geweest, ook een hele prestatie.

Op zoek naar andere bordspelletjes? Dan hebben we een uitgebreid overzicht voor je!

Bekijk ook

De leukste iPad-bordspellen om met vrienden en familie te spelen

Zit iedereen altijd maar op de iPad, terwijl je liever met de hele familie leuke dingen doet? Daar hebben we een oplossing voor! We hebben de beste bordspellen voor iPad en iPhone op rij gezet, zodat je samen kunt spelen. Met extra aandacht voor spellen voor jonge gezinnen en ervaren spelers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 januari 2020 om 15:20
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.