Call of Duty: Warzone Mobile

Nieuwe Call of Duty voor iPhone komt 21 maart, laat je spelen tegen meer dan 100 spelers

Binnenkort verschijnt er een nieuwe Call of Duty-game voor de iPhone en iPad. Call of Duty: Warzone Mobile is de mobiele versie van de eerder uitgebrachte console- en pc-versie van de shooter en is gratis om te spelen.

In 2019 bracht Activision Call of Duty Mobile uit, een gratis te spelen shooter voor de iPhone en iPad. Hoewel die game nog altijd populair is en onderhouden wordt met updates, heeft Activision alweer een hele tijd een nieuw deel op de planning staan. Call of Duty: Warzone Mobile is een zogenaamde Battle Royale-versie van de bekende shooterreeks. Je speelt daarin tegen meer dan honderd andere spelers wereldwijd. Na een eerder uitstel weten we nu eindelijk wanneer de game te downloaden is.

Activision Blizzard heeft vandaag aangekondigd dat Call of Duty: Warzone Mobile vanaf 21 maart 2024 wereldwijd beschikbaar komt. Een jaar geleden werd de game beloofd voor mei 2023, maar dat streven werd niet gehaald. De afgelopen maanden heeft de ontwikkelaar de tijd genomen om feedback van gebruikers uit onder andere Australië te verwerken. De game werd daar eerder al vroegtijdig vrijgegeven, maar de wereldwijde lancering staat nu dus gepland voor 21 maart 2024.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 22 februari 2023

Call of Duty: Warzone Mobile binnenkort te downloaden

Call of Duty: Warzone is sinds 2020 beschikbaar op andere platformen, zoals de PlayStation en Xbox. De mobiele versie van de game haakt daar op in. In de game is het, net als in de versie voor spelcomputers, de bedoeling om als laatste over te blijven. De mobiele versie ondersteunt zelfs maximaal 120 spelers tegelijkertijd. Tijdens het spelen verdien je XP voor upgrades voor wapens en je personage. Alles wordt daarbij gesynchroniseerd met de versie voor andere systemen, dus je kunt op je iPhone of iPad gewoon verder spelen met de progressie die je gemaakt hebt op bijvoorbeeld de PlayStation. Behalve met Call of Duty: Warzone, geldt de synchronisatie van je Battle Pass en vriendenlijst ook met Call of Duty: Modern Warfare II voor andere systemen.

Je speelt het spel in het Verdansk-gebied, net als in de andere versies. De game is volledig te customizen en dat geldt ook voor de besturing. Hoewel het spel gratis te spelen is, zitten er ook betaalde elementen in. Er komen voor de mobiele versie aparte events en specifieke content aan, zo belooft de maker.

Call of Duty: Warzone Mobile werd eind 2022 al als test uitgebracht in Australië. In diverse landen is de game nu al in de App Store te pre-orderen, maar in Nederland kan dat vooralsnog niet.

Let op: In Nederland is het momenteel nog niet mogelijk om de game te pre-orderen in de App Store. Hieronder vind je de link naar de App Store-pagina in de VS.

Reacties: 2 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.