windows-10-itunes-12

Apple maakt podcasts en luisterboeken beschikbaar via iTunes voor Windows

Voor iedereen die iTunes gebruikt op een Windows-pc is er goed nieuws. Apple brengt namelijk ondersteuning voor podcasts en luisterboeken naar de mediaspeler. De update volgt kort na de vorige, die ondersteuning toevoegde voor synchronisatie van de nieuwste iPhone 15-toestellen.
Sabine Schults - · Laatst bijgewerkt:

Hoewel we op de Mac allang geen iTunes meer gebruiken, is het op Windows nog altijd een manier om naar muziek te luisteren op je computer. De nieuwste versie voegt voor die gebruikers nog wat nieuws toe op het gebied van podcasts en audioboeken. Op de Mac hebben we de aparte Podcasts- en Boeken-apps, maar op Windows-computers ontbreken die vooralsnog. De nieuwe iTunes-update biedt verbetering.

Podcasts en luisterboeken via iTunes voor Windows

Windows-gebruikers kunnen naar podcasts en audioboeken luisteren door iTunes te updaten naar versie 12.13. Als de nieuwste versie niet automatisch wordt gedownload, is het mogelijk om dit handmatig te doen via Help > Controleren op updates. Daarnaast is het een vereiste dat de Apple Music- en Apple TV-app geïnstalleerd zijn op je pc om de podcasts en audioboeken in iTunes af te spelen. Het was eerder wel al mogelijk om via de iTunes Store podcasts en audioboeken te zoeken en downloaden in iTunes, maar vanaf nu kun je het ook gewoon een stuk makkelijker afspelen.

windows-10-itunes-12

iTunes voor Windows is te downloaden via de website van Apple of via de Windows Store. Mac-gebruikers kunnen aan de slag met podcasts en luisterboeken via Apple Podcasts en Apple Boeken.

Bekijk ook

iCulture Podcast #S05E09: Kleur is uit

We praten je in deze nieuwe aflevering van de iCulture Podcast bij over de aankondigingen tijdens het iPhone-event 2023. Wat vonden we de grootste verrassingen en wat viel tegen? Welk product heeft ons positief verrast? En is het terugkijkend een succesvol event geworden? Je hoort het allemaal!

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.