BabelPod voor HomePod

Met BabelPod wordt je HomePod (een beetje) een Bluetooth-speaker

BabelPod van ontwikkelaar Andrew Faden maakt het mogelijk om een line-in en Bluetooth-aansluiting op de HomePod te maken. Hij maakte daarvoor gebruik van een Raspberry Pi.

De HomePod is een prima speaker, maar een van de grootste nadelen is dat je beperkte mogelijkheden hebt om muziek af te spelen. Dat lukt alleen als je Apple Music-abonnee bent of gebruik maakt van AirPlay vanaf een iPhone, iPad of ander apparaat. Ook onhandig is dat er geen poorten in zitten om bijvoorbeeld je stereo-installatie, een Google Chromecast Audio of ander apparaat aan te sluiten. Misschien biedt BabelPod de oplossing.

BabelPod voor HomePod

BabelPod is ontsproten aan het brein van software-architect Andrew Faden. Hiervoor heb je een Raspberry Pi Zero W nodig en speciale software, die door Faden is gemaakt. Je kunt vervolgens je audiobron kiezen en dat mag Bluetooth zijn of als line-in via een weginterface.

BabelPod voor HomePod

Flinke vertraging
BabelPod converteert elke audio die binnenkomt naar een AirPlay audiostream en werkt met elk AirPlay-geschikt apparaat en dus ook met de HomePod. Maar helemaal perfect is het niet. De manier waarop de HomePod AirPlay ondersteunt heeft namelijk nogal wat beperkingen. Daardoor houdt de HomePod geen rekening met eventuele vertraging bij het kijken van films. De 2 seconden durende vertraging is niet vol te houden als je een film wilt kijken en bovendien valt het geluid ook nog tegen. Het streamen via Bluetooth brengt compressie met zich mee, waardoor de audio minder klinkt dan wanneer je gewoon gebruik had gemaakt van AirPlay.

BabelPod iPhone

Daarom: vooral leuk om te weten dat het kan. Faden gaat nog wel aan de slag om de audiokwaliteit te verbeteren. Hij is van plan om meerdere updates uit te brengen. Wil je er zelf mee aan de slag gaan, dan kun je voor een tientje een geschikte Raspberry Pi Zero W kopen en nog wat onderdelen. In een blogpost heeft Faden uitgelegd hoe het precies werkt. Hij hoopt uiteindelijk dat Apple zich beseft dat klanten een HomePod willen die niet alleen met spullen van Apple werkt. Het toevoegen van een AUX-ingang hoeven we vast niet te verwachten, maar Apple zou de HomePod wel wat meer open kunnen stellen. Bijvoorbeeld voor Siri-toepassingen.

Wil je weten of de HomePod iets voor jou is? Lees dan onze uitgebreide HomePod review of kijk waar je een HomePod kunt kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2018, 19:57
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, hack, homepod, speaker
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.