Apple-topvrouw Bozoma Saint John maakt overstap naar Uber

We zullen Bozoma Saint John nooit meer swingend op het podium de nieuwe functies van Apple Music zien aanprijzen. De voormalige topvrouw van Apple is namelijk ingestapt bij Uber.

Vorig jaar was Bozoma Saint John dé sensatie van WWDC. De topvrouw presenteerde de nieuwe Apple Music-functies alsof ze het al jaren deed. Maar de carrière van Saint John bij Apple is van korte duur, want ze maakt de overstap naar Uber.

Bozoma Saint John van Apple naar Uber

Saint John beklom maandagavond niet het podium tijdens de WWDC-keynote en nu weten we waarom: de topvrouw is ingestapt bij een ander technologiebedrijf. Welke rol ze bij Uber krijgt is nog niet bevestigd is inmiddels bekend: ze wordt Chief Brand Officer, wat in het verlengde ligt van haar specialisatie, marketing. Voordat Saint John bij Beats en Uber werkte, had ze een marketingrol bij Pepsi. Bij Apple was ze hoofd wereldwijde en consumentenmarketing voor iTunes en Apple Music.

WWDC 2016 Bozoma Saint John

Voorafgaand aan WWDC waren er al geruchten dat de Ghanese Saint John bezig was om Apple te verlaten, al was er nog geen officiële bevestiging. Inmiddels heeft Techcrunch de nieuwe werkplek weten te achterhalen. Uber bevindt zich momenteel in een moeilijke situatie: het bedrijf kampt met leiderschaps- en cultuurproblemen en holt van het ene naar het anders schandaal. Om er iets aan te doen hebben ze Harvard Business School-hoogleraar Frances Frei ingehuurd. Ondertussen loopt er nog een onderzoek naar beschuldigingen van vrouwonvriendelijke praktijken binnen het bedrijf. Saint John’s komst is juist daarom opmerkelijk, omdat ze na haar WWDC-optreden werd gezien als rolmodel voor minderheden. Ze was ook te zien in een reclamespotje voor Apple Music:

Apple Music-reclame met Bozoma Saint John

Bij Apple wordt ondertussen druk gewerkt om de diversiteit te vergroten. Apple benoemde daarvoor Denise Young Smith als Vicepresident voor Inclusie en Diversiteit. Ze was voorheen verantwoordelijk voor human resources, maar kan zich nu volledig op diversiteitsvraagstukken richten, zodat Apple steeds meer een afspiegeling van de samenleving wordt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 06 juni: Nieuwe job toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2017, 22:33
Categorie Apple
Onderwerpen apple music, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.