NS Reisplanner Xtra 5 met nieuwe schermen.

Volledig nieuwe NS Reisplanner Xtra-app 5.0 heeft nieuw design en meer reisopties

De NS heeft de compleet nieuwe versie NS Reisplanner Xtra 5.0 in de App Store gezet. Deze nieuwe versie heeft een nieuw design en nieuwe functies, zoals meldingen bij storingen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

NS Reisplanner Xtra 5 met nieuwe schermen.

De NS heeft een compleet nieuwe versie van de veelgebruikte NS Reisplanner Xtra-app (link) in de App Store gezet. Versie 5.0 heeft een geheel nieuw design en maakt nu gebruik van knoppen onderin een menubalk. Behalve van de trein vind je nu ook van de bus, tram, metro en veerboot actuele tijden, GPS-positie en halte-informatie.

NS Reisplanner Xtra 5.0

De NS heeft maanden gewerkt aan deze nieuwe versie van NS Reisplanner Xtra. Wat vooral direct te zien is, is het compleet nieuwe design van de app. Het zijmenu heeft net als in veel andere apps plaatsgemaakt voor een nieuwe knoppenbalk onderin. Je kunt hier nu kiezen tussen de opties Reisplanner, Station, Mijn reizen, Storingen en meer. In de reisplanner zelf kun je op een soortgelijke manier een reis plannen als in de oude versie. Je selecteert een begin en eindstation en de resultaten verschijnen onderin beeld. Je kunt ook extra opties instellen, zoals een via-station of extra overstaptijd.

NS Reisplanner Xtra met traject.

In het overzicht van de getoonde reizen, kun je 3D Touch gebruiken om te peeken naar een mogelijke reis. Zodra je doordrukt, popt het scherm door naar de complete reisinformatie. Klein detail is dat je ook 3D Touch kunt gebruiken op de knoppen in de menubalk, zodat je bijvoorbeeld meteen een station kan selecteren. In het reisinformatiescherm zie je of een reis nog rijdt dankzij een groen bolletje. Vertragingen zijn met rode cijfers weergegeven. Je kunt in de reisplanner ook nog je thuisadres en een ander adres instellen, bijvoorbeeld je werkadres. In dit scherm voeg je bovendien zogenaamde widgets toe. Dat zijn dus niet de widgets zoals in iOS, maar losse blokjes informatie in de NS-app. Dit kan voor nu alleen voor bushaltes.

Detail van je treinreis in NS Reisplanner Xtra.

Storingen en widget in NS-app

Het storingenoverzicht in de app is ook van een nieuw likje verf voorzien. Je filtert nu tussen actuele en geplande storingen, maar je kan ook een kaart bekijken. Je kunt ook een notificatie bij storingen ontvangen, zodat je op het juiste moment op de hoogte bent van verstoringen. De NS-app heeft ook een iOS-widget, al werkt die bij onze test niet goed. De Departures-widget moet de eerstvolgende vertrekken van jouw favoriete station weergeven, maar bij ons bleef de widget blanco. De welbekende druktemelder zit nog verder verstopt dan voorheen, want je vindt deze alleen als je in een specifieke reis op de stationsnaam tikt.

NS Reisplanner Xtra met 3D Touch en storingen.

Toch is nog niet alles uit de vorige versie meegenomen in de nieuwe NS-app. De Treinradar was nog niet af, dus deze zit nog niet in versie 5.0. Het is bovendien niet meer mogelijk om te zien of je in- of uitgecheckt bent in de NS-app met je OV-chipkaart. In de komende weken moeten deze en andere nieuwe functies alsnog toegevoegd worden aan NS Reisplanner Xtra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 juni 2017 om 14:45
Onderwerp
Categorie
Apps
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.