BoseBuild is voor kinderen

Bose laat kinderen zelf een Bluetooth-speaker bouwen

Bose heeft de BoseBuild Speaker Cube voor kinderen aangekondigd, waarmee kinderen leren een Bluetooth-speaker te bouwen, die echt werkt.

Technisch LEGO en Mindstorms leert kinderen al jarenlang om technisch te leren knutselen, maar de afgelopen tijd lijkt er wel sprake van een rage. Talloze bedrijven proberen kinderen zover te krijgen dat ze aan het programmeren gaan, zelf robots bouwen of technische apparaten aansturen. Ook Apple en Google doen mee met programmeerhulpmiddelen voor kinderen en nu is ook Bose aan boord gesprongen, met een speaker die kinderen zelf kunnen bouwen: de BoseBuild Speaker Cube.

BoseBuild

BoseBuild Speaker Cube voor kinderen

Makers van programmeertools voor kinderen lijken een voorkeur te hebben voor vierkante blokken en kubussen. Dat is ook de vorm waar Bose voor heeft gekozen. Dit systeem is ontworpen om kinderen te leren hoe een speaker werkt. Ze gaan zelf een Bluetooth-speaker bouwen van onderdelen. De instructie vind je in de bijbehorende iPhone-app. Gaandeweg leren kinderen hoe het zit met frequenties en equalizers. Om het extra leuk te maken bevat de Bose Speaker Cube een serie gekleurde ledlampjes, die meebewegen op de muziek. Je kunt het uiterlijk van de kubus aanpassen met verschillende covers.

Kinderen hebben ongeveer een uur nodig om de Bluetooth-speaker zelf in elkaar te zetten. Je kunt de speaker daarna op elk moment weer uit elkaar halen als je wilt gaan experimenteren. De speaker is natuurlijk ook gewoon te gebruiken en gaat jarenlang mee. Bose vraagt er $150 voor. Ze zijn van plan om nog veel meer accessoires voor kinderen uit te brengen, waarmee ze leren hoe allerlei apparaten werken.

Kortgeleden bracht Bose nog de Bose QuietComfort 35 uit voor volwassenen, een noise cancelling headset die voor het eerst zonder bedrading op de markt komt.

BoseBuild: kind met speaker

BoseBuild is voor kinderen

BoseBuild, ook voor meisjes

BoseBuild, onderdelen van de knutselkit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2016, 12:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen bose, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.