Beste Zangers 2017.

Nieuwe album van Beste Zangers komt exclusief naar Apple Music

Als je trouwe kijker van het tv-programma Beste Zangers bent en lid bent Apple Music, dan is er goed nieuws: het nieuwe album van Beste Zangers komt exclusief naar Apple Music.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Het populaire NPO-televisieprogramma Beste Zangers sluit aanstaande zaterdag haar tiende seizoen succesvol af. Vlak daarna is het nieuwe album van de Beste Zangers exclusief beschikbaar via Apple Music. Het is voor het eerst dat een Nederlands album exclusief bij Apple Music te beluisteren zal zijn.

Beste Zangers 2017.

Beste Zangers bij Apple Music

Beste Zangers is een populair muzikaal programma op NPO 1 waarin zeven zangers elkaars eigen of favoriete nummers zingen. Elke week staat één van de zeven artiesten centraal die onder leiding van Jan Smit toegezongen wordt door de andere zangers via zijn of haar eigen repertoire. De artiesten reizen hiervoor af naar Ibiza om elkaar daar toe te zingen. Het programma wordt al sinds 2009 uitgezonden en heeft al meerdere hits opgeleverd. De serie trekt wekelijks zo’n 1,5 miljoen kijkers.

Dit jaar deden musicalacteur Tommie Christiaan, The Vocie-winnares Maan, rapper Brace, operazangeres Tania Kross, schlagerzanger Dennie Christian, zanger Kenny B en zangeres Anita Meyer mee. De korte albums van elke individuele aflevering staan al op Apple Music en Spotify, maar het volledige album met alle liedjes van alle uitzendingen zal vanaf aanstaande zaterdagavond exclusief te beluisteren zijn via Apple Music. De laatste aflevering is zaterdagavond om 20:30 te zien bij NPO 1.

Het is opvallend dat een Nederlands album exclusief aangeboden wordt via Apple Music. Nog niet zo lang geleden bleek dat platenmaatschappijen er niet gek op zijn om albums exclusief onder te brengen bij een bepaalde dienst, waardoor er dus ook minder exclusieve albums op Apple Music verschijnen. De afgelopen tijd was onder andere het album van Frank Ocean exclusief bij Apple Music te beluisteren, maar volgens Jimmy Iovine zal daar in de toekomst minder de nadruk op gelegd worden. Wel onderscheidt Apple Music zich steeds meer met eigen videocontent, zoals Planet of the Apps.

Update 14:00 uur: Jay-Z’s nieuwe album 4:44 is nu ook op Apple Music te beluisteren, nadat het eerst exclusief op Tidal stond. Dit duurde slechts een week. Op Spotify is het album nog niet te vinden, wel op Amazon Music Unlimited. Je kunt het album met tien nummers ook op iTunes aanschaffen voor €10,99. Jay-Z heeft met zijn album in slechts vijf dagen platinum gehaald en dat houdt in dat er al meer dan 1,5 miljard streams zijn geweest. Ook bracht hij zijn nieuwe video, The Story of O.J., op Apple Music uit.

Jay-Z 4:44

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2017, 14:09
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.