Planet of the Apps logo.

Gratis kijken: de eerste aflevering van Apple’s tv-serie ‘Planet of the Apps’

Apple's eerste eigen serie is een feit. Afgelopen nacht ging de talentenjacht 'Planet of the Apps' in première. De eerste aflevering is (tijdelijk) gratis te bekijken.

Planet of the Apps logo.Apple heeft officieel de eerste stap in de wereld van tv-series gezet. Afgelopen nacht ging Apple’s eigen talentenjacht ‘Planet of the Apps’ in première. De eerste aflevering is (tijdelijk) gratis te bekijken voor iedereen, ook als je geen betalende gebruiker van Apple Music bent. Het programma is de eerste in een reeks series die Apple dit jaar naar Apple Music brengt.

Planet of the Apps: zoektocht naar innovatieve apps

Planet of the Apps is een talentenjacht waarin gezocht wordt naar innovatieve apps die al gemaakt zijn, maar die de volgende stap willen zetten. Het is een combinatie van twee populaire tv-programma’s: The Voice en Dragons’ Den.

Deelnemers moeten in een eerste korte pitchronde de vierkoppige jury zien te overtuigen, bestaande uit zanger en ondernemer Will.i.am, model en actrice Jessica Elba, actrice Gwyneth Paltrow en internet-ondernemer Gary Vaynerchuk. Als tenminste één van hen groen licht geeft mogen de deelnemers hun app daadwerkelijk laten zien en krijgen ze de gelegenheid om de anderen ook te overtuigen, al is dat nog geen garantie voor succes…

Samenwerken met coaches
Waar de meeste talentenjachten de audities (pitches) uitsmeren over meerdere afleveringen, zie je in de eerste aflevering van Planet of the Apps ook meteen hoe deelnemers verder gaan. Uit de juryleden die groen licht hebben gegeven kiezen deelnemers zelf een coach. Samen met de coach werken ze aan het verder uitbouwen van het idee of het doorontwikkelen van de app. Uiteindelijke doel is het pitchen voor een investering van 10 miljoen dollar. Ook krijgt de winnaar een prominente plaats in de App Store.

Bekijk eerste aflevering gratis
Planet of the Apps is een wekelijkse serie zonder reclame die via Apple Music wordt aangeboden. De eerste aflevering is tijdelijk gratis te bekijken via de website van Planet of the Apps. Voor de vervolgafleveringen heb je een abonnement op Apple Music nodig. Vanaf 8 augustus kun je bovendien kijken naar Carpool Karaoke waarin bekende artiesten en sporters in de auto op pad gaan om liedjes te zingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2017, 9:24
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen apple music, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.