Sticky AI app maakt selfiestickers

Met Prisma’s Sticky AI maak je makkelijk selfiestickers

Sticky AI van de makers van Prisma maakt makkelijk selfiestickers van een foto. Je voegt er tekst aan toe of een andere achtergrondkleur.

De makers van Prisma hebben een nieuwe app: Sticky AI. Daarmee maak je gemakkelijk een selfie-sticker, die je vervolgens in iMessage kunt gebruiken. Sticky AI gebruikt kunstmatige intelligentie om je in een paar tellen uit een achtergrond te knippen. We probeerden het uit.

Sticky AI selfiestickers maken

Sticky AI maakt selfiestickers

De app Sticky AI werkt als volgt: je installeert de los verkrijgbare app, maakt een selfie en krijgt meteen de uitgeknipte foto van jezelf in beeld. Is het goed genoeg, dan stuur je de afbeelding meteen naar WhatsApp, Snapchat, iMessage of een van de andere ondersteunde diensten. Je kunt echter ook de iMessage-app openen en hebt dan meteen een overzicht van alle gemaakte zelfgemaakte selfiestickers.

Sticky AI selfie

Tijdens het testen merkten we dat het ook goed werkte bij tegenlicht en bij een drukke achtergrond, al zie je meestal wel dat het een uitgeknipte foto is. Met de snelle uitknipfunctie van Photoshop zou je ongeveer hetzelfde effect kunnen krijgen, maar dan ben je langer bezig. Bij Sticky AI is het binnen twee seconden gelukt. Zo snel kun je niet naar een computer rennen en Photoshop opstarten. Bij foto’s met meerdere personen merkten we wel dat de app soms een stuk haar achterwege laat en ook op andere foto’s wilde er wel eens een haarpiek ongewenst sneuvelen.

De app heeft bij honden om te herkennen waar de kop ophoudt:

Sticky AI met hond

Na het maken van de foto kun je wat tekst toevoegen, een witte rand rondom de uitgeknipte persoon zetten en de achtergrondkleur wijzigen naar wit, zwart, rood, paars, blauw of geen. Daarna kun je de foto meteen kunt delen. Jammer is wel dat er maar twee gezichtsfilters in zitten: een niet zo heel flatteuze zwart-witte pentekening die nogal opvallende wallen onder je ogen zet en een schilderachtig kleurenfilter in oranje/geeltinten.

Sticky AI maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om te detecteren waar je gezicht ophoudt en de achtergrond begint. Het is knap wat de app doet, maar soms moet je de foto toch even opnieuw doen omdat het niet is gelukt.

Hieronder een paar voorbeelden van missers:

Sticky AI missers

Sticky AI is simpel in gebruik en is leuk als je bijvoorbeeld iemand wilt feliciteren of met een gekke sticker wilt reageren. Het kost nauwelijks moeite om een eigen sticker te maken. Het zou leuk zijn als je nog meer achtergrondjes kon toepassen en meer filters zou ook welkom zijn. Gisteren kondigde Snapchat een update aan waarmee je je selfies ook kunt voorzien van een speciale achtergrond en daarbij heb je je veel meer keuze uit ‘behangetjes’. Voorlopig kun je je Android-vrienden jaloers maken, want Sticky AI is alleen te downloaden uit de App Store. Over een paar weken moet er ook een Android-versie beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2017, 12:25
Categorie Apps
Onderwerpen kunstmatige intelligentie, prisma, selfie, sticker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.