Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Apple gaat fout met Bereikbaarheid op Toegangsscherm in iOS 11 fixen

Bereikbaarheid werkt niet goed in iOS 11 voor mensen met iPhone Plus-modellen. Apple gaat het oplossen in een fix, belooft Craig Federighi.

Apple werkt aan een bug in iOS 11, waardoor het Toegangsscherm niet meer naar beneden getrokken kan worden met de Bereikbaarheid-functie. Gebruikers hebben daardoor niet meer zo makkelijk toegang tot de zogenaamde Cover Sheet, de nieuwe combinatie van het Toegangsscherm en het Berichtencentrum.


Let op: Bereikbaarheid is nog gewoon aanwezig in iOS 11! Alleen in combinatie met het Toegangsscherm werkt het niet.

Bereikbaarheid op de iPhone.

Voordat iOS 11 werd uitgebracht kon je met Bereikbaarheid (Reachability) alle items op het scherm omlaag bewegen door tweemaal zachtjes op de thuisknop van de iPhone te tikken. Je kon dan makkelijker met je duim bij allerlei knoppen. Dat gold ook voor de knop om het Berichtencentrum te openen, die zich vlak boven de lijst met appiconen bevindt.

In iOS 11 heeft Apple om een of andere reden die functie verwijderd, waardoor gebruikers klagen. Maar Apple gaat het terugbrengen. Craig Federighi, hoofd van de software-afdeling van Apple, heeft het verlossende woord gegeven. “We fixen het”, antwoordde hij op vragen van gebruikers. De functie komt terug in een toekomstige versie van iOS 11. Ook gaat Apple de functie beschikbaar stellen op de iPhone X.

Bekijk ook

'Apple brengt Bereikbaarheid terug op iPhone X'

Het lijkt erop dat Apple Bereikbaarheid (ook wel Reachability genoemd) terug komt op de iPhone X. Uit de eerste hands-ons bleek dat de functie om het scherm bereikbaarder te maken verdwenen was.

Nog meer foutjes om te fixen
Er zijn nog wel meer foutjes die uit iOS 11 moeten worden weggepoetst. Zo klagen blinde en slechtziende gebruikers dat VoiceOver niet goed werkt in iOS 11. Apple gaat dit waarschijnlijk wel fixen, gezien de aandacht die ze hebben voor mensen met een handicap.

Een andere fout is dat nummerherkenning in iOS 11 soms plotseling wordt uitgeschakeld. Gebruikers klagen dat de telefoon aan de andere kant daardoor minder vaak wordt opgepakt omdat je anoniem aan het bellen bent. Het komt voor bij meerdere providers.

Ook werkte de 3D Touch-toegang tot de appkiezer lange tijd niet, maar Apple heeft dit probleem maandagavond opgelost in iOS 11.1 beta 2.

Deze update verschijnt binnen een paar weken voor iedereen.

Bekijk ook

Veelgehoorde klachten in iOS 11: zo los je het op [poll]

Loop je tegen problemen aan in iOS 11 of denk je en bug ontdekt te hebben? In dit artikel vatten we de meest gehoorde klachten en problemen samen en zetten we enkele bugs op een rij. Check ook hier of jouw probleem inmiddels al opgelost is.

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.