‘Apple brengt Bereikbaarheid terug op iPhone X’

Het lijkt erop dat Apple Bereikbaarheid (ook wel Reachability genoemd) terug komt op de iPhone X. Uit de eerste hands-ons bleek dat de functie om het scherm bereikbaarder te maken verdwenen was.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bereikbaarheid, een handige functie om het iPhone-scherm voor enkele seconden lager te zetten, leek niet beschikbaar te zijn op de iPhone X. Nu blijkt echter dat Apple eraan werkt om de functie alsnog aan de iPhone X toe te voegen, waarschijnlijk zodra het nieuwe toptoestel in de winkels ligt.


iphone X beginscherm

Bereikbaarheid toch naar iPhone X

Met Bereikbaarheid, in het Engels Reachability, kun je het scherm van de grotere iPhone-modellen tijdelijk naar beneden verplaatsen, zodat je eenvoudiger bij de knoppen bovenin het scherm kunt komen. Dankzij Bereikbaarheid heb je dus niet twee handen nodig om een knop aan de bovenkant van het scherm aan te tikken. Om Bereikbaarheid te gebruiken, moet je twee keer op de Touch ID-knop tappen. Je drukt de knop dus niet in, maar je tikt hem twee keer snel achter elkaar aan. Bereikbaarheid is alleen beschikbaar op iPhones met een 4,7-inch scherm of groter.

Bekijk ook

Bereikbaarheid: zo bedien je makkelijker de bovenkant van je iPhone-scherm

Dankzij de functie Bereikbaarheid zijn ook de bovenste delen van je iPhone-scherm binnen handbereik. Het scherm schuift naar beneden, waardoor je makkelijker bij de bovenste knoppen kunt. Hoe werkt deze functie en hoe schakel je het uit?

Uit de eerste hands-ons bleek dat Bereikbaarheid niet beschikbaar is op de iPhone X. Eén van de redenen hiervoor zou de afwezigheid van de Touch ID-knop kunnen zijn. Andere knoppen, zoals de volumeknoppen en de zijknop, worden al voor heel veel andere functies gebruikt. Toch blijkt nu uit de nieuwe simulator in Xcode, Apple’s Mac-programma voor ontwikkelaars, dat Apple eraan werkt om Bereikbaarheid toch aan de iPhone X toe te voegen. Dit werd ontdekt door ontwikkelaar Guilherme Rambo. Mogelijk zit de functie in iOS 11.1 die waarschijnlijk rond de release van de iPhone X beschikbaar komt. In onderstaande video is de werking van Bereikbaarheid op de iPhone X te zien.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het is echter nog onduidelijk welke knop (of veegbeweging) nodig is om Reachability op de iPhone X te activeren. Een optie zou kunnen zijn dat je twee keer op de langwerpige balk onderaan het scherm moet tikken. Deze balk gebruik je ook om apps af te sluiten, dus wellicht dat je hiermee ook Bereikbaarheid kunt gebruiken. Er bestaat echter ook nog een kans dat Bereikbaarheid nog niet direct beschikbaar is zodra de iPhone X uit komt. De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen, waarna de eerste leveringen een week later op 3 november volgen.

Bekijk ook

iPhone X: het complete overzicht met specs en meer

De Apple iPhone X is het toptoestel van 2017. Deze iPhone heeft als belangrijkste vernieuwingen een vrijwel randloos scherm met Face ID gezichtsherkenning. Het is bovendien Apple's eerste toestel met OLED-scherm.

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.