12 Watt lichtnetadapter.

Opinie: Apple moet een 12 Watt ‘snellader’ meeleveren met de iPhone

Apple levert nog steeds een 5 Watt adapter mee bij de iPhone. Wat ons betreft moet er een 12 Watt 'snellader' in de doos zitten, net als bij de iPads. Dat is officieel geen snellader, maar het gaat bijna net zo snel als de 29 Watt-adapter die Apple aanraadt.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben twee ‘alternatieve’ manieren om de batterij op te laden: met draadloos of via snelladen. Voor beide zul je zelf de accessoires moeten aanschaffen. Wordt het niet tijd dat Apple een 12 Watt-lader meelevert in de doos?

12 Watt lichtnetadapter.

5 Watt adapter heeft z’n langste tijd gehad

Al sinds het prille begin levert Apple een 5 Watt oplader mee bij de iPhone. Waarschijnlijk heb je al behoorlijk wat van die kleine stekkertjes rondslingeren in huis, of heb je zelfs namaak-exemplaren gekocht om altijd en overal te kunnen opladen. Maar echt snel gaat dat niet.

Snelladen met USB-C-adapter

Gelukkig kun je de iPhone 8 lekker snel opladen via de 29 Watt-stroomadapter van je MacBook. In een halfuurtje is je batterij weer voor 50% gevuld. Het is logisch dat Apple die (duurdere) stroomadapter niet standaard meelevert, want in de winkel betaal je er bijna 90 euro voor, namelijk 59 euro voor de USB-C-lader en nog eens 29 euro voor de USB-C-naar-Lightning-kabel. Zelfs als Apple beide tegen kostprijs meelevert is het waarschijnlijk nog te duur. Wil je zelf wat geld besparen, dan kun je beter een snellader van een derde partij nemen. Die werken namelijk ook, maar je hebt nog steeds een USB-C-kabel nodig waardoor je uiteindelijk toch een paar tientjes verder bent.

Er is echter een betere en goedkopere oplossing, die bovendien een stuk klantvriendelijker én makkelijker voor Apple is.

Uit diverse metingen blijkt namelijk dat ‘snelladen’ eigenlijk net zo snel gaat met de 12 Watt-adapter die je bij de iPad krijgt. Waarom stopt Apple die niet gewoon in de doos?

Zoals uit bovenstaande grafiek blijkt zou je wel gek zijn als je 80 of zelfs 90 euro uitgeeft om te kunnen snelladen. Het gaat eigenlijk net zo snel met de 12 Watt oplader, die veel mensen nog wel ergens thuis hebben liggen. Een speciale USB-C-kabel heb je er ook niet voor nodig, want de 12 Watt oplader werkt gewoon met een Lightning-kabel.

Android-toestellen kunnen al een paar jaar snelladen en de fabrikanten leveren de benodigde adapters gewoon mee. Zo krijg je bij de Google Pixe 2 een 18 Watt-adapter, waarmee je je toestel in 15 minuten voldoende kunt opladen om ermee de deur uit te gaan.

We willen een 12 Watt-adapter!

Apple zou daarom goed aan doen om in ieder geval de 12 Watt-adapter mee te leveren in de doos. Of nog beter: het voorbeeld van Google volgen en bijvoorbeeld een 18 Watt-adapter in de doos stoppen. Als Google het kan, kan Apple het ook en het maakt een groot verschil als je naar de grafieken kijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2017, 10:22
Categorie Achtergrond
Onderwerp opladen
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.