BeatsX oordopjes

iCulture vergelijkt: BeatsX vs AirPods, dit zijn de verschillen

Wat zijn de verschillen tussen BeatsX en de AirPods? In deze vergelijkende tabel zie je de verschillen wat duidelijker op een rijtje, zodat je makkelijker kunt kiezen.

Nu de BeatsX verkrijgbaar zijn (€149 in de Apple Store), sta je voor een lastige keuze: welke van de twee gaat het worden? We hebben daarom de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet in overzichtelijke tabel.

BeatsX vs AirPods

De BeatsX-oortjes zijn net als de AirPods voorzien van W1-chip, waardoor je makkelijk kunt wisselen tussen je iPhone, iPad en Mac. Ook werken ze gewoon met Bluetooth, dus je kunt ze ook koppelen met andere apparaten die met Bluetooth werken. Gaat het je puur op de kans om kwijt te raken, dan zijn de BeatsX wellicht toch de betere keuze. Ze zijn niet alleen goedkoper, maar je kunt de oortjes ook magnetisch aan elkaar klikken, zodat je ze bijvoorbeeld aan een tas of kledingstuk kunt vastmaken. Bovendien is de kans kleiner dat de oortjes uit je hand glippen als je ze op straat uit je oor haalt (pas op bij afvoerputjes). Tenslotte zijn de BeatsX wat meer geschikt om mee te sporten en sluiten ze je oren beter af. Dat laatste zal niet iedereen prettig vinden, maar gelukkig heb je nu wat meer keus. Mis je nog punten? Dan horen we die graag in de reacties!

Maar… Apple geeft geen specs over frequentiebereik en andere audiotechnische zaken, dus op dat punt kunnen we beide producten helaas niet vergelijken.

Vergelijking BeatsX vs AirPods

Op de BeatsX-pagina van Apple zagen we ook weer wat nieuwe termen: Fast Fuel is de term die Apple hanteert bij de Beats-oordopjes om aan te geven dat je ze sneller kunt opladen. Ook gebruiken ze de term RemoteTalk voor het activeren van Siri op deze oordopjes. Wil je liever een hoofdtelefoon met oorschelpen, dan kun je ook kiezen voor de veel grotere en duurdere Beats Solo3, die in maar liefst 8 kleuren verkrijgbaar is. Die hebben we niet in de vergelijkingstabel gezet, omdat de vormfactor en de prijs heel anders is.

Dit zijn de nu beschikbare W1-oordopjes en -hoofdtelefoons bij de Apple Store:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2017, 15:08
Categorie Accessoires
Onderwerp airpods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.