iPhone 7 matzwart met losrakende verf bij speaker.

Gebruikers matzwarte iPhone 7 klagen over losrakende verf

Gebruikers van de matzwarte iPhone 7 klagen over problemen met de zwarte verf. Op bepaalde plekken, bijvoorbeeld langs de speakers en volumeknoppen, begint de verf los te raken.

Als je een matzwarte iPhone 7 hebt, check dan eens de zwarte behuizing rond de randen van je toestel. Er zijn namelijk berichten van gebruikers waarbij de zwarte verflaag los begint te raken. Gebruikers klagen hierover bij Apple’s Support-forum, zelfs bij het gebruik van een case.

Verf laat los bij matzwarte iPhone 7

Gebruikers op Apple’s forum klagen over een losrakende verflaag op de matzwarte iPhone 7. Matzwart is één van de twee nieuwe kleuren die Apple op de iPhone 7 toegepast heeft. De problemen spelen zowel bij mensen met een normale iPhone 7 als met de iPhone 7 Plus, maar het probleem zou vooral bij de grotere modellen optreden. Je zou denken dat het losraken van de zwarte laag komt na intensief gebruik, maar bij meerdere bezitters zou het probleem al na drie weken optreden.

iPhone 7 matzwart met losrakende verf bij speaker.

Het gaat bovendien om specifieke plekken waar de zwarte laag los begint te raken. Gevoelige plekken op het toestel bevinden zich rond de speakergaten, op de achterkant rond het Apple-logo en rond de volumeknoppen. Het lijkt dus vooral te gaan om plekken waarbij de behuizing over gaat in een ander gedeelte van het toestel, zoals een inkeping. Getroffen gebruikers hebben met Apple contact opgenomen, maar de schade bleek niet onder de garantie te vallen. Tegenover een gebruiker zegt Apple dat dit valt onder cosmetische schade, wat niet gedekt wordt door de garantie.

Bij de iPhone 5 speelde destijds ook een aantal soortgelijke problemen, want die zwarte versie bleek ook gevoelig voor losrakende verfdeeltjes. Uit een krastest van de matzwarte iPhone 7 bleek echter dat deze prima tegen een stootje kan, waardoor het huidige probleem meer lijkt op een fout met een bepaalde partij matzwarte iPhone 7-toestellen.

iPhone 7 matzwart met losrakende verf bij volumeknop.

De matzwarte iPhone 7 lijkt echter niet het enige model met problemen te zijn, want eerder klaagden gebruikers van de gitzwarte iPhone 7 al over een hoop krasjes en gebruikerssporen, zelfs als het toestel in een hoesje zit. Toch moet je ook rekening houden met het feit dat een iPhone een gebruiksvoorwerp is en dat er altijd een vorm van slijtage kan optreden. Bij toestellen die nog maar een paar weken oud zijn, is het echter onwaarschijnlijk dat dit komt door normaal dagelijks gebruik.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2017, 10:56
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 7
Device iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.