beats-pill-rood

Beats wilde Sonos-achtig speakersysteem maken, Apple weigerde

Beats wilde een Sonos-killer op de markt brengen: een duur draadloos speakersysteem voor het hele huis. Maar Apple zag het (nog) niet zitten en draaide het project de nek om.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

beats-pillVoordat Beats Electronics werd overgenomen door Apple maakten ze al oordopjes, hoofdtelefoons en speakers. De Beats Pill op de foto hierboven is een bekende verschijning en was laatst nog in het nieuws vanwege een terugroepactie. Eigenlijk wilde Beats nog een stap verder gaan met de productie van speakers, zo blijkt nu uit gelekte informatie.

Dure speakers voor Beats Music

Beats wilde draadloze speakers maken, die direct in verbinding stonden met muziekdienst Beats Music. De speakers zouden in het najaar van 2014 op de markt komen. Maar nadat Apple het bedrijf overnam werd het project gestaakt, zo schrijft Variety. De speaker was niet goed genoeg en Apple’s drang naar perfectionisme zorgde ervoor dat de speaker niet op de markt kwam. De speaker zou via Bluetooth, Wi-Fi en NFC verbinding maken met de iPhone. Het plan was om een compleet nieuwe speaker met een nieuw type draadloze componenten te bouwen, die voor rond de 750 dollar in de winkel zou liggen. De muziek zou daarbij altijd synchroon lopen op meerdere speakers.

Voor Beats leek het een interessante markt. Het zou een rechtstreekse concurrent worden voor marktleider Sonos, die dit jaar voor 1 miljard dollar aan draadloze speakersystemen en soundbars denkt te gaan verkopen. Andere fabrikanten staan ook te popelen om dergelijke speakers voor de huiskamer en andere plekken in huis te maken. Beats wilde een grote speaker voor de woonkamer maken, gevolgd door kleinere modellen voor de keuken en slaapkamer. Maar het liep allemaal anders: ze liepen tegen productieproblemen aan en Apple zag het na de overname niet zitten om de huiskamerspeaker uit te brengen.

beats-pill-rood

Binnenkort toch een Sonos-achtige muzieksysteem van Apple?

Wellicht is dit niet het einde van het verhaal, want het zou niet gek zijn als Apple het ambitieuze project achter de schermen weer gaat oppakken. Dat muziek belangrijk is voor Apple, is de afgelopen week wel weer duidelijk geworden, met de aankondiging van een nieuwe streaming muziekdienst, een 24-uurs radiostation en een sociaal netwerk voor artiesten. Een eigen speaker om optimaal van die muziek te kunnen genieten, zou de kers op de taart kunnen zijn. Qua prijsstelling zat Beats in ieder geval goed: 750 dollar is een prijs waar Apple wel mee uit de voeten kan.

Het is de vraag wat Apple gaat doen met de hardware-producten van Beats Electronics. Alles wijst erop dat Apple vooral Beats heeft overgenomen vanwege de muziekdienst en de medewerkers. De oordopjes en hoofdtelefoons zijn weliswaar geliefd in bepaalde kringen, maar wordt in andere kringen weer hevig bekritiseerd vanwege de geluidskwaliteit. Beats heeft ondertussen wel nieuwe producten uitgebracht, maar die trokken nauwelijks de aandacht. Het ging voornamelijk om nieuwe kleurtjes voor hoofdtelefoons.

Sonos en Apple Music

sonos-play-1Ben je Sonos-gebruiker, dan is er trouwens slecht nieuws: de Sonos-speakers zullen niet meteen geschikt zijn om Apple Music af te spelen. In een forumdiscussie op de website van Sonos zegt het bedrijf, dat er op 30 juni niet meteen samenwerking met Apple Music zal zijn. Ze wachten het nog even af, blijkt uit de reactie:

We won’t have the service available at launch, but we’re excited about what Apple Music promises for the future of music. We look forward to bringing the service to Sonos when Apple is ready.

Sonos werkt al wel samen met Spotify, Deezer, Google Play Music en SoundCloud. Wil je toch Apple Music gaan gebruiken, dan loop je nog tegen een ander probleem aan: Sonos ondersteunt óók geen AirPlay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2015, 13:53
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen beats, sonos, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.