pebble-time-standaard

Pebble Time vanaf 22 juni voor iedereen te koop

De Pebble Time is vanaf 22 juni door iedereen te bestellen. Het horloge
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pebble-time-zwartGreep je mis toen de Kickstarter-campagne voor de Pebble Time begon? Dan krijg je nu alsnog de kans om een Pebble Time te bestellen. Vanaf 22 juni begint de smartwatch-fabrikant met reservering voor het nieuwe model met tijdlijnfunctie. De Pebble Steel is nog niet te reserveren, maar de maker belooft daarover snel meer duidelijkheid te geven.

Update: De Pebble Time is inmiddels in Nederland verkrijgbaar. Je koopt de Pebble Time in de iCulture Shop via onderstaande links:

We kunnen ons best voorstellen dat je ten tijde van de Kickstarter-campagne nog wat aan het twijfelen was. Dat was in januari, toen de Apple Watch nog niet verkrijgbaar was. Misschien wilde nog even afwachten, of wilde je kijken hoe op beide smartwatches werd gereageerd. Nu de eerste groep gebruikers met beide horloges om de pols loopt, kun je je keuze veel beter afwegen.

Pebble Time in de winkel is een big deal

Dat op 22 juni de pre-order voor de normale verkoop begint, is een belangrijke mijlpaal voor Pebble. Ze hadden met de Pebble Time weliswaar een zeer succesvol Kickstarter-project dat meer dan 20 miljoen dollar opbracht, maar de meeste klokjes gaan pas daarna over de toonbank. Er zijn genoeg mensen die het product liever even in de winkel willen bekijken en aanraken, voordat ze tot aanschaf overgaan. In de Verenigde Staten kan dat straks meteen al vanaf 22 juni: winkelketen Best Buy heeft een exclusieve overeenkomst met Pebble gesloten om de Pebble Time te mogen verkopen. In Europa zul je moeten wachten op importeurs of online via Pebble bestellen. Het horloge kost 199 dollar; Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Omdat het om pre-orders gaat, zul je even moeten wachten tot het horloge daadwerkelijk wordt geleverd.

pebble-time-zwart

Pebble Time is prima smartwatch voor notificaties

Pebble zal snel moeten opschalen, als ze voldoende ontwikkelaars willen trekken. De Pebble staat of valt met het aantal apps dat ervoor wordt ontwikkeld. Pebble bevindt zich daarbij in een heel andere positie dan Apple, die op een veel hoger segment mikt en dankzij de marketingkracht van het bedrijf veel makkelijker ontwikkelaars binnenhaalt. Pebble is een relatief klein bedrijf en moet het vooral hebben van de fans en van mensen die niet te veel geld willen uitgeven aan een horloge. Ook heeft Pebble als pluspunt dat de batterij een week mee gaat. Wat ons betreft is het een waardig alternatief voor de Apple Watch, maar wel gericht op een heel ander publiek, met andere behoeften. Gaat het je vooral om notificaties, dan is Pebble Time een prima keuze voor weinig geld.

Lees ook ons interview met de CEO van Pebble: ‘Smartwatch vervangt smartphone niet’.

Hieronder zie je een filmpje van de Pebble Time Steel, die later in pre-order beschikbaar komt. Eén van de modellen met rood bandje lijkt als twee druppels water op de gouden Apple Watch Edition:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2015, 11:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen pebble, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.