Kind met telefoon

Thijs en Merel geven kinderen zonder stem toch een stem

De app Proloque2Go geeft kinderen met een spraakbeperking een stem. De Nederlandse tekst werd voorheen altijd gesproken door twee volwassen, nu krijgen kinderen dankzij Thijs en Merel ook een eigen stem.

AssistiveWare geeft kinderen eigen stem

De app Proloquo2Go heeft er twee nieuwe Nederlandse stemmen bij. De app, die gemaakt wordt door AssistiveWare, zorgt ervoor dat mensen met een spraakbeperking zich toch verstaanbaar kunnen maken met pictogrammen. De twee nieuwe kinderstemmen, genaamd Thijs en Merel, zorgen ervoor dat kinderen nu bijna alles kunnen zeggen met een stem die bij ze past. Voorheen moesten kinderen het doen met volwassen stemmen.


AssistiveWare ken je misschien van het bezoek dat Tim Cook eraan bracht toen hij in 2016 Amsterdam bezocht. Het bedrijf maakt apps voor mensen met diverse beperkingen, waaronder de app Proloquo2Go voor mensen die niet goed kunnen praten.

De app helpt mensen met pictogrammen of tekst te communiceren. Je kunt een pictogram aantikken en bovenin het scherm verschijnt dan het woord dat bij het pictogram hoort. Op die manier kun je een volledige zin opbouwen. Ook is het mogelijk om tekst te typen en dit uit te laten spreken – bijvoorbeeld met de twee Nederlandse kinderstemmen.

Proloqui2Go-app

Samenwerkingen
Om de Nederlandse kinderstemmen de realiseren heeft AssistiveWare de handen ineen geslagen met de Acapela Group. Zij zijn gespecialiseerd in het omzetten van tekst naar spraak. Ook werkte AssistiveWare samen met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, die kinderen met een handicap helpt om een zo gewoon mogelijk leven te leven, samen met andere leeftijdgenoten zonder handicap.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2018, 17:58
Bron Persbericht
Categorie Apps
Onderwerpen app, handicap, kinderen, taal
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.