Apple Watch opladen via inductieve oplader.

Dit oplaaddoosje laadt niet alleen je Apple Watch draadloos op

Apple werkt aan een oplaaddoosje voor de Apple Watch, als we een nieuw patent mogen geloven. Het doosje zorgt ervoor dat je de Apple Watch makkelijker op reis mee kunt nemen, want er is ook plek voor twee bandjes.

De Apple Watch draag je normaal gesproken de hele dag, maar er komt een moment dat je hem moet opladen. Veruit de meeste mensen doen dit via de meegeleverde kabel of via een Apple Watch-houder. Uit een patent blijkt echter dat Apple aan nog een extra manier werkt om je Apple Watch op te laden. Via een oplaaddoosje kun je je Apple Watch draadloos opladen en zelfs extra bandjes met je meenemen. Maar Apple lijkt nog meer plannen te hebben met dit doosje.

Patent omschrijft oplaaddoosje voor Apple Watch

In patenten van Apple wordt vaak omschreven aan welke ideeën gedacht en gewerkt wordt. Veel van deze patenten zien uiteindelijk nooit het levenslicht, maar soms zie we een patent (al dan niet in een andere vorm) terug in daadwerkelijke producten. Of dat ook het geval zal zijn met dit nieuwste patent weten we nog niet, maar desalniettemin is het interessant om ernaar te kijken. In het patent wordt namelijk een doosje omschreven waarin je de Apple Watch draadloos kan opladen. In het patent wordt een ‘doosje voor een op de pols dragend elektronisch apparaat omschreven’. Zoals gebruikelijk bij patenten wordt de Apple Watch niet bij naam genoemd, maar de afbeeldingen laten weinig aan de verbeelding over.

Patent van Apple Watch doosje.

Het oplaaddoosje in het patent lijkt in eerste instantie op een brillenkoker. Als deze opengevouwen is, zie je dat er plek is voor de Apple Watch zelf en twee sets horlogebandjes. Je laadt de Apple Watch dus niet op terwijl de bandjes eraan bevestigd zijn. Het zal dan ook vooral van pas komen als je moet bijladen en vaak reist. In de omschrijving noemt Apple naast het opladen van het horloge zelf, ook het opladen van eventuele bandjes. Op dit moment heeft Apple zelf geen bandjes waar elektronica in verwerkt zit, maar daar zou eventueel verandering in kunnen komen.

Het doosje zelf is volgens de afbeeldingen op te laden met een kabel, vermoedelijk een Lightning-kabel. Het doosje heeft dan ook veel weg van de oplaadcase voor de AirPods. Mocht je niet kunnen wachten op dit patent, dan is er wel al een aantal cases met een soortgelijke werking. De Twelve South Time Porter heeft bijvoorbeeld veel weg van een brillenkoker. In onze lijst van de beste Apple Watch-docks, vind je een overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2018, 15:05
Bron Bron Patent Database
Via Via Patently Apple
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, patent
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.