iPhone op doosje

AppleCare+ voor iPhone nu met verlies- en diefstaldekking in Nederland

Apple heeft in Nederland een nieuwe mogelijkheid toegevoegd aan AppleCare+. Je kunt nu ook verlies en diefstal toevoegen aan de dekking, maar je betaalt er wel iets extra voor.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AppleCare+ nu met diefstaldekking

In de VS, Frankrijk, Spanje en Duitsland was verlies- en diefstaldekking al langer optioneel verkrijgbaar bij AppleCare+. De speciale verzekering van Apple dekt twee incidenten per jaar en heeft een looptijd van twee jaar. Na de tweede claim van diefstal of verlies binnen 12 maanden, dekt de verzekering alleen nog onopzettelijke schade, technische
support en uitputting van de batterij voor de restduur van de verzekering. Je kunt in die periode dus vier incidenten melden, waarvan twee keer verlief of diefstal binnen twaalf maanden. Bij elk incident geldt een eigen risico van €129 per keer.


De dekking voor diefstal en verlies geldt alleen als ‘Zoek mijn’ op het device is ingeschakeld, zowel op het moment van diefstal of verlies als gedurende het hele claimproces. Dit is gedaan om fraude zoveel mogelijk te voorkomen.

Je kunt nog steeds de normale AppleCare+ afsluiten voor je toestel, dus alleen voor ongelukjes waarbij het toestel beschadigd raakt. Wil je ook verlies en diefstal meeverzekeren, dan kost dat je tussen de 60 en 70 euro extra.

Toestel AppleCare+ AppleCare+ met verlies/diefstal
iPhone 11/12/13/14, 12 mini, 13 mini € 169 € 229
iPhone 14 Plus en 15 Plus € 199 € 269
iPhone 11 Pro (Max) t/m iPhone 15 Pro (Max) € 229 € 299
iPhone SE € 89 € 149

Ook voor oudere toestellen (vanaf de iPhone 7) is AppleCare+ met verlies- en diefstaldekking af te sluiten, maar dit is minder gunstig. Zo betaal je voor dekking van de iPhone X net zoveel als voor een iPhone 15 Pro Max, terwijl beide modellen enorm in waarde verschillen. Voor een tweedehands iPhone X betaal je rond de 250 tot 300 euro, terwijl het nieuwste model in prijs kan oplopen tot bijna 2.000 euro. Mocht je nu nog een iPhone X uit een oude voorraad te pakken weten te krijgen, dan kun je die dus óók nog verzekeren voor een bedrag van €299,-. Dat staat in geen verhouding tot de huidige waarde van het toestel. Bij de iPhone 7 (te verzekeren voor €209,-) is de verhouding eveneens wat scheef – maar het kán wel!

Apple Care producten

Naast de nieuwe verlies- en diefstaldekking kun je ook nog kiezen voor de gewone AppleCare+. Daarmee krijg je dekking voor een onbeperkt aantal ongelukjes (eigen risico €29 tot €99) en slijtage aan de batterij (80% capaciteit of minder). Als je geen gebruik maakt van de dekking, vervalt het. Je kunt de twee diefstalgevallen per jaar dus niet opsparen tot het volgende jaar en dan vervolgens recht denken te hebben op vier diefstalgevallen.

Bij internationale claims kan alleen een vervangende iPhone worden geleverd in de landen waar verlies- en diefstaldekking via AppleCare+ beschikbaar is. Dit houdt in dat je in België niet gedekt bent, maar in Japan wél:

  • Australië
  • Denemarken
  • Duitsland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Italië
  • Ierland
  • Japan
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Oostenrijk
  • Spanje
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Zweden
  • Zwitserland

Heb je vandaag een nieuwe iPhone 15 besteld? Gefeliciteerd? Je kunt binnen 60 dagen na aanschaf de Apple Care+ (met of zonder diefstaldekking) afsluiten. Dit gaat in op het moment dat het toestel wordt geleverd, dus ben jij pas in oktober of november aan de beurt, dan heb je vanaf dat moment 60 dagen de tijd om de verzekering erbij af te sluiten.

Zelf hadden we moeite om bij de aanschaf van een nieuwe iPhone nu al de verlies- en diefstaldekking van AppleCare+ toe te voegen. Er werd alleen een standaarddekking voor incidenten getoond. Zit jij ook met dit probleem en wil je dolgraag de extra dekking? Dan kun je beter even wachten tot je je toestel in huis hebt en het daarna regelen (binnen 60 dagen).

Meer informatie vind je op de website van Apple.

Wil je liever een aparte verzekering voor je smartphone, dan kan dat ook. Je kan een aparte toestelverzekering nemen of het meeverzekeren op je inboedel.

En natuurlijk kun je ook je toestel verzekeren bij je provider (KPN, Odido of Vodafone) of bij erkende webshops als Coolblue en Mediamarkt.

Bekijk ook

AppleCare+: de complete uitleg over Apple's verlengde garantie

Wat is AppleCare+, de verlengde garantie voor iPhones, iPads en andere Apple-producten? In dit uitlegartikel lees je over AppleCare+, of je het nodig hebt en welke Apple-gebruikers er het meest van profiteren.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.