homekit-apps

‘Apple werkt aan slimme apparaten voor in huis’

Apple werkt op het moment aan slimme apparaten voor in huis, die met je iDevices verbinden met behulp van HomeKit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

homekit-appsSlimme apparaten in huis kunnen vanaf iOS 8 makkelijker met iDevices communiceren dankzij HomeKit. Het lijkt er echter op dat Apple ook eigen apparatuur wil maken die met je iPhone, iPad of iPod touch communiceert. Volgens 9to5Mac heeft Apple een team verzameld dat druk werkt aan verschillende apparaten voor in huis. Deze apparaten moeten nauw samenwerken met bestaande Apple-producten op de markt.

De productie van Apple’s slimme apparaten voor in huis lijkt zich in een vroege fase te bevinden. Volgens de niet nader genoemde bronnen kan Apple ook op ieder moment het hardwareproject stopzetten. Wel is het ontwikkelteam al “voorbij de verkennende fase”.

Op het moment zijn er al flink wat slimme apparaten die met je iPhone praten verkrijgbaar, waaronder Philips Hue-lampen en slimme schakelaars van HomeWizard.

Apple wil met eigen hardware dit soort apparatuur interessant maken voor een mainstream publiek. Dit zou Apple dan doen met hardware die door ontzettend veel mensen gebruikt zou worden. Wat voor apparaten Apple op het oog heeft is onduidelijk, maar het kan wel eens gaan om een slim speakersysteem. Wellicht dat de overname van Beats hier wat mee te maken heeft. Het zou in elk geval niet gaan om rookmelders en thermostaten, waar Google’s Nest bekend om is. Apple’s hardware moet een bredere groep aanspreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:38
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen homekit, ios 8, smart home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.