One size fits all: Apple wil automatisch verstelbare Apple Watch-bandjes

Heb je altijd moeite met het omdoen van een Apple Watch-bandje? Apple denkt na over een oplossing, waardoor Apple Watch-bandjes zichzelf verstellen en aanpassen aan jouw polsdikte.

Apple Watch-bandjes van verschillende soorten.

Apple verkoopt een breed scala aan Apple Watch-bandjes, waaronder de nieuwste Apple Watch Sport Loop. Al deze bandjes zijn voorzien een sluiting die je af kunt stemmen op de dikte van je pols. Dat kan inventiever, moet Apple gedacht hebben toen ze aan een nieuw patent werkten. In dit patent wordt een methode omschreven waarbij de bandjes zichzelf aanpassen aan jouw pols, zodat je niet meer hoeft te priegelen met gaatjes.

Zelfcorrigerende Apple Watch-bandjes

Het om doen van een horlogebandje vereist een bepaalde handigheid, vooral met Apple’s sportbandjes. Als je er eenmaal handig in geworden bent, is het juiste gaatje zo gevonden. Maar even snel je bandje iets losser maken (bijvoorbeeld op een warme zomerdag), vereist weer een nieuwe handeling. Volgens Apple moet dat ook automatisch kunnen met de zelfcorrigerende Apple Watch-bandjes. Met verschillende methodes wordt de werking omschreven, bijvoorbeeld door de Apple Watch-kast automatisch groter of kleiner te maken met een bewegend onderdeel. Een andere slimme manier werkt met een soort tandwiel.

Patent van zelfcorrigerende Apple Watch-bandjes.

In het patent is een Apple Watch-bandje te zien dat werkt met een soort motortje. Beide uiteindes van het bandje zijn voorzien van tandwielmechanisme. De Apple Watch zelf zou kunnen merken of het bandje losser of zachter moet, maar je kan volgens het patent ook zelf van tevoren geprogrammeerde standen selecteren. Ook met sensoren en losse onderdelen in de bandjes zelf zou hij zichzelf kunnen aanpassen aan jouw polsdikte.

Het is voor de Apple Watch voor een aantal gevallen noodzakelijk dat het bandje stevig (maar niet té stevig) vast zit. De hartslagmeter aan de achterkant van de kast, moet dicht tegen de huid zitten om een goede meting te kunnen doen. Hetzelfde geldt voor sensoren in het horloge die bewegingen kunnen detecteren, bijvoorbeeld voor bij een workout.

Bekijk ook

Review Apple Watch Sport Loop: past altijd dankzij klittenband

Het geweven sportbandje van Apple zit al lange tijd in het assortiment. In 2023 heeft Apple de bandjes vernieuwd zodat ze CO2-neutraal zijn en grotendeels gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Wat zijn onze ervaringen met deze geweven sportbandjes met klittenband? Je leest het in onze review!

Via: AppleInsider

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.