Bang Olufsen Beosound Stage soundbar.

Beosound Stage: eerste soundbar van Bang & Olufsen werkt met AirPlay 2

Bang & Olufsen komt dit jaar met haar eerste eigen soundbar voor bij de televisie. De nieuwe Beosound Stage heeft onder andere AirPlay 2 en Dolby Atmos en is dus geschikt voor muziekstreaming en films kijken via de Apple TV 4K.

Bang & Olufsen ken je misschien van de koptelefoons, maar ze zijn ook vooral bekend van de televisies en speakers. Voor het eerst komt het van oorsprong Deense bedrijf met een eigen soundbar voor onder je televisie. De Beosound Stage werd tijdens een beurs in Venetië aangekondigd en bevat een reeks handige connectiviteitsfuncties, krachtige specs en meer. Zoals je van Bang & Olufsen gewend bent, is er veel aandacht voor het design en ligt de prijs hoger dan bij concurrerende speakers.

Beosound Stage: AirPlay 2 en Dolby Atmos in B&O soundbar

De speaker is de eerste soundbar van B&O die speciaal gemaakt is voor je televisie. De soundbar hang je onder je televisie (zowel aan de muur als plat op een tv-meubel) en verbind je via HDMI aan je televisie. In de speaker zitten elf drivers met elk 50 Watt versterker. De aanwezige woofers moeten volgens B&O zorgen voor een rijk geluid met een diepe bas. Door de plaatsing van de onderdelen zorgt de speaker volgens de fabrikant voor 3D geluid.

Bang & Olufsen Beosound Stage sounder in hout.

Voor Apple-gebruikers komt de ondersteuning voor AirPlay 2 en Dolby Atmos goed van pas. De speaker is voorzien van Wi-Fi en Bluetooth en dankzij AirPlay 2 kun je de muziek op deze en andere AirPlay 2-speakers tegelijk afspelen. Ook kun je dan via Siri op je iPhone of iPad de muziek op de speaker starten. Ook werkt de speaker standaard met Chromecast. Er zit geen microfoon in de speaker, waardoor hij dus ook niet werkt met assistenten zoals de Google Assistent. Bediening kan ook met de fysieke knoppen bovenop de speaker.

Bang Olufsen Beosound Stage soundbar.

De Apple TV 4KDolby Atmos met ondersteunende speakers, waaronder dus deze Beosound Stage. Dolby Atmos is de audio tegenhanger van Dolby Vision. Het geluid klinkt hierdoor veel rijker en het lijkt alsof je middenin de actie zit. Sinds tvOS 12 ondersteunt de Apple TV 4K deze geluidskwaliteit.

De Beosound Stage verschijnt deze herfst en komt in meerdere uitvoeringen. De standaard uitvoering in aluminium en brons kost je zo’n €1.500, terwijl eikenhouten versie voor ongeveer €2.250 verkocht wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.