Apple Watch Series 2 reclamespot

‘Verkoopcijfers Apple Watch naar beneden bijgesteld ondanks nieuw model’

De verkoopcijfers van de Apple Watch-lijn is door bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo naar beneden bijgesteld. Hij verwacht dat er 15 tot 25% minder nieuwe Apple Watch-modellen verscheept zullen worden.

Het gaat nog niet echt de goede kant op wat betreft de verkoopcijfers van de Apple Watch, als we de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo mogen geloven. Ondanks dat de verbeterde Apple Watch Series 2 op de markt verschenen is, blijven de verkoopcijfers achter. Het aantal verscheepte nieuwe Apple Watches, zowel Series 1 als Series 2, zou 15 tot 25% lager liggen dan aanvankelijk gedacht, zo meldt Kuo.

Apple Watch Series 2 reclamespot

‘Verkoopcijfers Apple Watch blijven achter’

Omdat het aantal verscheepte nieuwe Apple Watches lager komt te liggen dan eerder gedacht, stelt Kuo ook zijn verwachtingen voor de volledige Apple Watch line-up in het fiscale jaar van 2016 bij. In plaats van 10 tot 10,5 miljoen exemplaren, verwacht de analist dat er nu nog maar 8,5 tot 9 miljoen stuks verscheept zullen worden. De verkopen zullen daarom ten opzichte van 2015 een daling laten zien. Wel verwacht hij dat de Apple Watch Series 2 10% meer verscheept wordt dan eerst gedacht, maar doordat de cijfers voor de Series 1 lager liggen, vallen de algehele cijfers ook lager uit. De prijsverlaging van de Series 1 heeft daar niet bij geholpen.

Apple focust met de Apple Watch Series 2 meer op gezondheid. Deze nieuwe versie heeft bijvoorbeeld een eigen GPS-chip, zodat je ook zonder iPhone buiten kunt hardlopen. Ook is de nieuwe Apple Watch waterdicht zodat je ermee kunt zwemmen. Toch zijn er voor Kuo nog vier problemen met betrekking tot de Apple Watch. Zo ontbreken er nog steeds killer apps die ervoor zorgen dat je een Apple Watch moét hebben. Ook de batterijduur zou volgens hem niet genoeg zijn en is de Apple Watch nog steeds te afhankelijk van de iPhone. Tot slot vindt hij multi-touch niet de beste interface voor een wearable als de Apple Watch.

Ondanks dat de cijfers lager uitvallen dan in eerste instantie gedacht, is de Apple Watch Series 2 momenteel nog steeds lastig te verkrijgen. Veel modellen hebben een levertijd van drie tot vier weken, waardoor je pas rond eind oktober een Apple Watch Series 2 in bezit hebt. Op dat moment verschijnt ook de speciale Nike+-versie van de Apple Watch Series 2. Voor volgend jaar wordt er een grotere update verwacht met onder andere een uiterlijke verandering. Ook zou de Apple Watch dan een eigen mobiele internetverbinding krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 10:35
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.