iPhone 7 review: De dubbele cameralens van de iPhone 7 zorgt dat veel hoesjes niet meer passen

‘iPhone heeft een laagje saffierglas op de cameralens, minder krasbestendig dan gedacht’

De cameralens van de iPhone 7 lijkt niet van puur saffierglas te zijn gemaakt, maar van een laagje saffierglas op gewoon glas. Daardoor is het minder krasbestendig dan aanvankelijk gedacht.

Er is gedoe over het saffierglas waarmee Apple de cameralens van de iPhone 7 bedekt. Volgens Apple gaat het om saffierglas, maar een krastest in een YouTube-filmpje laat zien dat de cameralens gevoeliger is voor krassen dan een high-end horloge. Gebruikt Apple misschien een laagje saffier bovenop gewoon glas?

iPhone 7 Plus camera review: De iPhone 7 Plus-camera's van dichtbij

Laagje saffierglas, niet het pure materiaal

De test werd uitgevoerd door youtuber JerryRigEverything, die er genogen in schept om allerlei dingen te testen. Zo deed hij eerder een krastest van de gitzwarte iPhone 7 en probeerde hij eyeballs te trekken met een buigtest van hetzelfde toestel. Erg veel verhelderende ontdekkingen levert dit niet op, maar bij het testen van de cameralens is Jerry toch iets op het spoor. Hij gebruikten een XRF-machine en een elektronen-microscoop om de krasbestendigheid te checken en is ervan overtuigd dat Apple geen puur saffierglas gebruikt voor de lensen. De onderkant van de lens bevat minder saffier dan de buitenkant. In vergelijking met het saffierglas van een Tissot-horloge is te zien dat er wel degelijk verschil is. De cameralens komt niet verder dan niveau 6 van hardheidsschaal van Mohs, terwijl het Tissot-horloge niveau 8 haalt.

Mogelijk doet Apple iets soortgelijks bij het saffierglas van de Apple Watch. Jerry vraagt zich daarom af hoe puur saffierglas moet zijn, om de naam te mogen dragen. De lens is nog steeds behoorlijk krasbestendig, maar niet zo krasbestendig als je op basis van de specificaties zou verwachten. Apple heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Wel reageerde Phil Schiller eerder op twijfels of het wel echt saffierglas is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 15:08
Categorie Geruchten
Onderwerpen camera, lens, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.