Power 2 op de Apple Watch met grote complicatie.

Analist verwacht 71% terugval in Apple Watch-verkoopcijfers

Apple zou in het derde kwartaal 1,1 miljoen stuks van de Apple Watch hebben verkocht en is daarmee de meest succesvolle fabrikant van smartwatches. Maar het betekent wel een terugval van 71% ten opzichte van vorig jaar.

Uit een nieuw rapport van marktonderzoeker IDC blijkt dat de Apple Watch nog steeds de bestverkochte smartwatch is. Met een marktaandeel van 40% zit Apple in een riante positie. Maar er was bij Apple in het derde kwartaal van 2016 wel een flinke daling in de verkoopcijfers te zien, van maar liefst 71 procent ten opzichte van een jaar eerder.

iPhone en Apple Watch

Nog steeds marktleider, maar toch terugval in verkoopcijfers

Wat de onderzoekers opviel is dat er een opvallende verschuiving in de markt voor wearables gaande is. Niet de duurdere smartwatches, maar juist de goedkope fitnesstrackers doen het goed. Fitbit en Xiaomi gaan daarbij aan kop, gevolgd door Garmin. Apple staat op de vierde plaats. Volgens IDC heeft de toegenomen vraag naar wearables te maken met het goede zomerweer, waardoor meer mensen zijn gaan sporten. Ook zou de introductie van nieuwe wearables meegespeeld hebben.

Meer goedkope fitnesstrackers verkocht

De markt voor wearables groeide met 3,1 procent, aldus IDC. Maar dat geldt dus niet voor smartwatches, waar de verkoop juist wat tegenviel. Fitbit verkocht 11 procent meer wearables, Xiaomi zag de cijfers met 4 procent stijgen. Vooral goedkope fitnessbandjes zouden populair zijn.

In aantallen heeft Fitbit (5,3 miljoen verkochte wearables) het een stuk beter gedaan dan Apple (1,1 miljoen). Apple geeft zelf geen aparte cijfers over de Apple Watch, maar schaart ze in de categorie ‘Overig’. Financieel gaat het bij Fitbit wel iets minder: de winst zakte bij de laatste kwartaalcijfers met 10,5%.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2016, 17:15
Categorie Apple
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.