Widget van Weer-app in iOS 10 weet niet wat vriezen is.

iOS 10 speelt mooi weer: Apple’s Weer-widget weet niet wat vriezen betekent

De Weer-widget in iOS 10 heeft een klein probleempje: temperaturen onder het vriespunt worden zonder minnetje weergegeven. Hierdoor lijkt het net alsof de temperatuur boven nul ligt. Maar er is een oplossing onder weg.

Laat je niet misleiden door de Weer-widget van iOS 10. De widget, hoe handig hij ook is, blijkt problemen te geven bij temperaturen onder het vriespunt. De temperaturen onder het weersymbool geven namelijk altijd een waarde boven het vriespunt aan, ook al is het in werkelijkheid allang onder nul gedoken. Maar geen nood, want de oplossing is onderweg.

Geen temperaturen onder nul in Weer-widget

De widgets zijn in iOS 10 helemaal op de schop gegaan, maar blijkbaar heeft Apple iets over het hoofd gezien. Als het buiten namelijk onder nul is, geeft de vernieuwde widget nog steeds een temperatuur boven het vriespunt aan. In onderstaande screenshots is het verschil te zien: links zie je de huidige iOS 10-widget, terwijl rechts de daadwerkelijke Weer-app te zien is.

Widget van Weer-app in iOS 10 weet niet wat vriezen is.

Zoals je ziet wordt bij de uurweergave in de widgets temperaturen weergeven die boven het vriespunt liggen, terwijl dit in de Weer-app correct als onder nul graden weergegeven wordt. Als je voor het weer alleen naar de widget kijkt, dan lijkt het er dus op dat de temperatuur nooit onder het vriespunt duikt. Om zeker te weten wat de temperatuur wordt, lijkt het voorlopig dus verstandiger om de daadwerkelijke Weer-app te openen of om een andere weer-app te gebruiken. Maar er is ook goed nieuws, want er is een oplossing onderweg.

Opgelost in iOS 10.2
Waarschijnlijk nog voordat de winter echt begint, lost Apple dit probleem op in iOS 10.2. In de Weer-widget bij iOS 10.2 wordt namelijk wel gewoon een lagere temperatuur onder het vriespunt weergegeven. iOS 10.2 verschijnt ergens nog deze maand, hopelijk voordat het echt koud begint te worden buiten. Tot die tijd nog maar goed de temperatuur in de gaten blijven houden, voordat je op je fiets stapt en denkt dat het buiten acht graden is in plaats van acht graden onder nul.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2016, 9:11
Categorie Apps
Onderwerpen ios 10, weer, widget

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.