Apple Watch Series 3 launch Sydney

Apple Watch is ideaal voor mensen met een staand beroep

In sommige beroepen mag je tijdens het werk geen smartphone gebruiken. Een Apple Watch blijkt in zo'n geval een uitkomst: zo kun je als horecamedewerker of als steward(ess) je notificaties in de gaten houden, zonder dat je baas boos wordt.

Stewardessen, bartenders of mensen in een winkel

Op het eerste gezicht lijkt de Apple Watch voornamelijk een product voor mensen die bezig zijn met een gezonde levensstijl en sportliefhebbers. Maar er is ook een andere grote groep voor wie de Apple Watch interessant kan zijn, namelijk mensen die tijdens hun werk niet op hun telefoon kunnen of mogen kijken. Denk bijvoorbeeld aan stewardessen, horecapersoneel of mensen in een winkel. De website Quartz ging op onderzoek uit en ontdekte dat veel mensen in de dienstverlenende industrie graag een smartwatch dragen om op de hoogte te blijven – een goede ontwikkeling?

Dock op de Apple Watch in gebruik.

Snel nieuwe berichten bekijken
Bij dit soort beroepen ben je bijna de hele dag in contact met klanten en loop je de hele dag rond. Wanneer je een Apple Watch om je pols hebt, kun je snel even kijken of je nog nieuwe berichten hebt en hoe laat het is.

Onderbreking van dagelijkse werkzaamheden
Volgens Quartz was de voornaamste reden om een Apple Watch te dragen dat ze op de hoogte blijven van hun notificaties. Niets is zo irritant als je na een lange dag werken op je telefoon kijkt en deze helemaal vol staat met allerlei meldingen. Voor sommigen is het ook een onderbreking van hun dagelijkse werkzaamheden en een manier om toch met de buitenwereld verbonden te blijven terwijl ze aan het werk zijn.

Apple Watch Series 3 launch Sydney

Beweging bijhouden
Er zijn ook mensen die de Apple Watch in eerste instantie voor het sporten kochten, maar er achter kwamen dat het tijdens het werken ook heel handig kan zijn. Zo vinden sommige het fijn om hun stappen en calorieën van de werkdag bij te houden en daar is de Apple Watch heel handig voor. Heb jij ook een dergelijk beroep en heb je ervaringen hiermee? Dan zijn we benieuwd hoe jij erover denkt!

Wil je meer weten over de Apple Watch, check dan onderstaand overzicht waarin we alles bespreken dat het horloge te maken heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2018, 20:00
Bron Bron Quartz
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple watch, werk

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.