Apple vergoedt klanten die in 2017 batterij hebben laten vervangen

Apple biedt klanten een tegoed van € 60 als ze tussen 1 januari 2017 en 28 december 2017 hebben betaald voor de vervanging buiten garantie van de batterij van een iPhone 6 of nieuwer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tegoed voor batterijvervanging buiten garantie
Heb je vorig jaar je iPhone-batterij laten vervangen in de Apple Store, bij een Apple-reparatiecentrum of bij een erkende Apple serviceprovider, dan kom je in aanmerking voor de vergoeding. In 2018 biedt Apple een dergelijke reparatie aan voor de gereduceerde prijs van 29 euro in het kader van het batterijvervangingsprogramma voor de iPhone 6 en nieuwer. De normale prijs is 89 euro, dus mensen die vorig jaar al de reparatie hebben laten uitvoeren waren duurder uit.


Apple betaalt aan deze mensen een tegoed van 60 euro uit. Je kunt dit ontvangen als elektronische overboeking of als bijschrijving op de creditcard die is gebruikt om de vervanging van de batterij te betalen. Als je in aanmerking komt, hoef je nu nog niets te doen. Apple stuurt tussen 23 mei en 27 juli een e-mail naar klanten die in aanmerking komen. Daarin staan instructies wat je moet doen om het tegoed aan te vragen.

iPhone 6s batterij

Heb je op 1 augustus nog geen e-mail van Apple ontvangen, maar vind je wel dat je in aanmerking komt, dan moet je voor het einde van het jaar contact opnemen met Apple. Mogelijk is in dat geval je batterij vervangen door een andere partij of gaat het om een reparatie die binnen de garantie is uitgevoerd.

Meer informatie vind je hier.

In december 2017 kondigde Apple een prijsverlaging aan voor de batterijvervanging buiten garantie van batterijen van de iPhone 6 of nieuwer. Deze actie geldt tot eind 2018.

Bekijk ook

Apple verhoogt tarieven voor iPhone-batterijvervanging in 2019

Presteert je iPhone-accu niet zo goed meer? Apple biedt je de mogelijkheid om de batterij te vervangen. In 2018 werd daarvoor een speciaal programma opgezet, maar ook in 2019 kun je nog je batterij voor een relatief schappelijke prijs laten vervangen. In dit artikel vind je de complete uitleg: welke toestellen komen in aanmerking, hoeveel kost het en waar moet je rekening mee houden? In deze FAQ lees je alle details over het batterijvervangingsprogramma.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.