iPhone en Apple Watch

‘Apple werkt aan Apple Watch met 4G en nieuw design’

Apple werkt aan een Apple Watch met mobiel internet, waarbij Intel het modem voor de 4G-verbindingen levert. De nieuwe Apple Watch moet nog dit jaar op de markt komen.

Apple heeft plannen om een Apple Watch uit te brengen die niet meer afhankelijk is van de iPhone. Met een dergelijke Apple Watch zou je via 4G kunnen internetten. Het nieuwe model zou al dit jaar in de verkoop moeten gaan en waarschijnlijk krijgt het horloge daarbij ook een nieuw design.

iPhone en Apple Watch

Apple Watch met 4G

De nieuwe Apple Watch kan direct verbinding maken met het 4G-netwerk, zonder dat daarvoor een iPhone nodig is. Dat zeggen bronnen van Bloomberg. Zo zou je liedjes en apps kunnen downloaden terwijl je onderweg bent.

Voor de benodigde LTE-modems heeft Apple Intel in de arm genomen, zo zeggen de bronnen. Voorheen leverde Qualcomm de modems voor de iPhone en andere mobiele apparaten van Apple, maar beide bedrijven zijn momenteel verwikkeld in een juridisch gevecht. Intel leverde al eerder modems voor sommige iPhones.

De bekende Apple-blogger John Gruber spreekt over een nieuwe vormfactor. Het zou voor het eerst zijn dat de Apple Watch een nieuw design krijgt.

It’s hard to overstate just how big a deal this could be. No mention in Businessweek’s report, though, of the all-new form factor that I’ve heard is coming for this year’s new watches.

De verwachting is dat Apple later dit jaar de Apple Watch Series 3 uitbrengt, waarbij sommige modellen rechtstreeks verbinding kunnen maken met 4G-netwerken. Verder zou Apple al in gesprek zijn met Europese en Amerikaanse providers, zodat zij de benodigde databundels kunnen leveren. In de VS zouden AT&T, Verizon en T-Mobile al interesse hebben getoond om de Apple Watch 4G te gaan verkopen.

Batterijduur grootste struikelblok
Het grootste punt van zorg bij een dergelijke Apple Watch is de batterijduur. Interessant is dat Apple volgens geruchten vorig jaar al een Apple Watch met mobiel internet had gepland, maar dat moest uitstellen, vermoedelijk vanwege de batterijduur. De aankondiging van het 4G-model zouden we dit najaar kunnen verwachten, gelijktijdig met de iPhone.

De Apple Watch doet het nog steeds erg goed. Volgens cijfers van Apple zijn er vorig kwartaal ruim 50 procent meer verkocht in vergelijking met vorig jaar. Volgens marktonderzoekers gaat het om 2,8 miljoen stuks in het afgelopen kwartaal. Zelf brengt Apple geen exacte verkoopcijfers naar buiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2017, 23:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.